Setmanari d'informació local - 138 anys

Igualtat organitza dues jornades sobre masculinitats no hegemòniques i violències masclistes

19967

L’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma durà a terme dues accions formatives i de sensibilització per a la propera setmana, una sobre masculinitats no hegemòniques i una altra sobre les violències masclistes. Ambdues combinaran taules rodones amb una part pràctica en forma de taller. Ambdues accions, oberta a tècnics, professionals i a la ciutadania, s’emmarquen dins dels eixos d’acció marcats pel Pla d’gualtat. Cal inscripció prèvia.

El regidor d’Igualtat, Aligi Molina, ha destacat que des de l’Ajuntament continuen fent feina «per aconseguir una ciutat més feminista i lliure de violències masclistes», dos dels eixos que marca el Pla d’Igualtat i que a través d’aquestes formacions s’hi podrà aprofundir. Ritxar Bacete, un professional sobre gènere i masculinitat, impartirà la primera formació, “Masculinitats no hegemòniques”, els dies 19 i 20 d’abril a Flassaders i 21, al Casal s’Escorxador.

Així, el 19 d'abril es presentarà el llibre “Nuevos hombres buenos, la masculinidad en la era del feminismo”, de Bacete. El 20 d'abril es tractarà el tema de “Gènere i masculinitats: Intervenció social amb homes per a avançar cap a l’equitat real”, una reflexió sobre la construcció de les identitats masculines, l’impacte que el sexisme té en la vida dels homes, així com les conseqüències de la construcció d’identitats i models masculins tòxics, en les vides de les dones, així com el seu impacte en el conjunt de la societat. El 21 d'abril es realitzarà un taller per a homes en transició per generar un espai de trobada, reflexió, confiança i compromís sobre el paper dels homes en la lluita per la igualtat, així com sobre les possibilitats de generar aliances a Mallorca. Per a més informació es pot enviar un mail a igualtatjoventutdretscivics@palma.cat .

Interseccionalitat
La segona formació, “360º de les violències masclistes. La interseccionalitat en la intervenció: reptes de futur”, es durà a terme els dies 26 i 27 d’abril al Centre Flassaders. La directora general d’Igualtat, Lucía Segura, ha destacat que la jornada cerca «treballar i aprendre sobre l’atenció de les violències masclistes a determinats col·lectius».

D’aquesta manera, el matí del dia 26 es dialogarà sobre violències masclistes i migracions i drogodependències i l’horabaixa s’impartiran dos tallers pràctics sobre interculturalitat i sobre claus d’intervenció amb perspectiva de gènere amb violències i consum de substàncies. El 27 serà el torn de les violències masclistes i la salut mental i l’adolescència i l’horabaixa, de les sexualitats i la igualtat i el psicograma com a tècnica de tractament per persones víctimes de violència de gènere. La inscripció es pot fer a l’adreça http://bit.ly/2uX1xQ6 .

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.