Setmanari d'informació local - 138 anys

Emaya destaca el «bon estat» de les reserves d'aigua a Mallorca i ajorna la compra d'aigua dessalada

19881

La presidenta d'Emaya, Neus Truyol, ha destacat el «bon estat» de les reserves d'aigua a Mallorca i el proveïment de Palma amb aigua de les fonts i dels embassaments, que estan en un 98 per cent de la seva capacitat; pel que s'ha ajornat temporalment la compra d'aigua dessalada.

Durant la sessió ordinària del Consell d'Administració d'Emaya que s'ha celebrat aquest dimecres, Truyol ha explicat que les pluges de finals de març ompliren els embassaments de Cúber i del Gorg Blau, que en tres dies passaren del 70 per cent al 100 per cent d'ompliment, i que es va iniciar l'extracció d'aigua per al proveïment de Palma.

Segons l'empresa pública, en aquest moment Palma es proveeix en un 51 per cent amb aigua de les fonts -font de la Vila, de Mestre Pere i d'en Baster- i un 31 per cent amb l'aigua dels embassaments. La resta, prové de les extraccions dels pous.

Quant a les licitacions, aquest dimecres s'ha aprovat l'adquisició de tres furgons i dos camions grua per a diverses tasques de l'àrea del cicle de l'aigua. Tots aquests vehicles hauran de ser de gas natural. Així mateix, s'ha aprovat l'adjudicació de deu furgonetes elèctriques per a l'ús en diverses àrees de l'empresa, per un total de 216.000 euros.

Amb aquests dos processos de licitació i adjudicació de vehicles de gas i elèctrics, se segueix amb la línia d'incrementar la proporció de la flota d'Emaya, que funciona amb «combustibles menys contaminants, reduint les emissions a l'atmosfera, els sorolls i els costos econòmics, i incrementant l'eficiència energètica», segons han assenyalat.

Finalment, aquests vehicles produeixen menys molèsties a la ciutadania en el seu desplaçament i en els seus serveis, han assegurat des d'Emaya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.