Setmanari d'informació local - 138 anys

Organitzen 'Memòria i carrer', un cicle sobre de la II República espanyola

19837

La Conselleria de Cultura del Govern i l'Ajuntament de Palma han organitzat 'Memòria i carrer', un cicle que analitzarà «l'efervescència política i associativa que es va viure durant la II República».

Així ho ha anunciat la Conselleria aquest dimarts. El cicle s'organitza a través de la Direcció general de Participació i Memòria Democràtica del Govern i l'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de Palma i ha comptat amb el suport de la Banda Municipal de Música, la Federació de Veïnats i alguns dels investigadors d'aquella època a Palma.

El cicle comptarà amb activitats com a conferències, música i cinema per homenatjar a partir de l'11 d'abril i fins a novembre a «els ciutadans que contribuiren a la creació i la vertebració d'una cultura democràtica».

Segons el director general de Participació i Memòria Democràtica del Govern, Manel Santana, el cicle pretén «introduir el coneixement dels hàbits democràtics que es dugueren a terme durant la Segona República als barris de Palma, i descentralitzar les actuacions institucionals i, també, la participació del teixit associatiu actual».

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha explicat que el cicle té tres objectius, «commemorar l'arribada de la República en un to festiu, donar a conèixer a la ciutadania els veïnats i pobles de Palma que protagonitzaren aquella època i, gràcies a la Banda, acostar la música i les cançons que l'acompanyaren».

Son Sardina, Son Espanyolet, La Soledat, El Vivero, el Pla de Sant Jordi i Santa Catalina seran els barris que acolliran les activitats del cicle, que començarà aquest dimecres amb la projecció de cinema documental en el Teatre Catalina Valls. El 14, la Banda Municipal de Música farà un concert a les 12.00 hores al passeig del Born sobre 'Música i República'. També s'han programat conferències fins a novembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.