Setmanari d'informació local - 138 anys

L'impuls de l'agenda feminista, a debat aquest dimarts al Parlament

19789

El Parlament votarà aquest dimarts, en un ple que està previst per a les 09.30 hores, una Proposició no de Llei (PNL) presentada conjuntament pels Grups Parlamentaris PSIB, Podem, MÉS per Mallorca i Més per Menorca per a impulsar mesures a favor de la igualtat de gènere.

LA PNL exigeix al Govern espanyol que doti de pressupost el Pacte contra la Violència de Gènere i que traslladi a les CCAA els doblers corresponents per a reforçar la seva prevenció entre la joventut, així com per atendre millor a les víctimes i els nins.

De la mateixa manera, l'escrit insta l'Executiu espanyol a aprovar lleis d'igualtat retributiva i laboral que garanteixin la igualtat d'oportunitats per tal de reduir la bretxa salarial i altres discriminacions laborals per raons de gènere.

També demana que es continuï amb la planificació i desenvolupament d'actuacions de la inspecció de treball, posant especial èmfasi en la comprovació de convenis per evitar discriminacions, igual que en la prevenció de riscos des de la perspectiva de gènere, especialment durant l'embaràs.

En la mateixa línia, el document cerca impulsar el desenvolupament de les bones pràctiques entre les empreses de les Balears en relació a la convocatòria d'ajudes per a plans d'igualtat, alhora que exigeix el traspàs de competències en matèria de polítiques de gènere als Consells insulars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.