Setmanari d'informació local - 138 anys

Eivissa convoca una concentració per dir 'Prou!' a la massificació turística

19759

Un total de 16 entitats culturals, ecologistes i associacions veïnals d'Eivissa s'han adherit a la concentració que tendrà lloc el divendres 20 d'abril al passeig Vara de Rey sota el lema 'Jo dic prou!'.

Segons ha informat la plataforma Prou!, s'ha convocat aquesta protesta «contra la saturació turística i les contínues agressions al patrimoni mediambiental, cultural i lingüístic per donar l'oportunitat a la gent indignada al fet que faci públic aquest malestar».

Des d'aquesta plataforma es considera que «Eivissa ha arribat a extrems de sobreexplotació insuportables i ha arribat el moment de posar límit als excessos, a la sobresaturació de persones i vehicles i a tots els seus efectes indesitjables, com l'esgotament de recursos naturals, la desfiguració del paisatge o la manca de qualitat de vida», entre altres.

La plataforma, han aclarit, no rebutja el turisme i sí que aposta pel turisme familiar fidel a l'illa. També s'ha declarat «contrària per igual al turisme de festa i borratxera i al turisme de luxe, que no beneficien el bon nom d'Eivissa ni l'economia illenca, ja que els guanys van a parar a unes poques mans, mentre que en el sector regna la precarietat laboral i uns salaris que no destaquen per ser alts».

L'entitat ha exigit a més una diversificació de les fonts de riquesa, ja que Eivissa «no pot seguir depenent de manera exclusiva de les activitats turístiques, sinó que cal explorar altres vies que serveixin de contrapès».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.