Setmanari d'informació local - 138 anys

Donallop: «Ens agrada fer discs que tenguin un missatge per explicar»

19737

Joana Pol, membre del duet Donallop, ha visitat aquest dijous l’estudi d’Ona Mediterrània, en el matinal La Vila del Pingüí. El duet actuarà el proper dissabte 7 d’abril en el Castell de Bellver. Aquí un petit recull de la conversa i l’entrevista sencera:

Nova gira ‘Misteris de sa vida’

«Com un misteri enorme. Estam molt contents. Aquest disc l’enregistràrem a final de 2015 i el vàrem editar a finals de 2016 i a partit de gener de 2017 va ser quan el començàrem a posar en directe. Ara ja duim més de 30 concerts. És un ritme bastant acceptable. Òbviament, ens agradaria fer més concerts. Entenem que el nostre projecte funciona, tira endavant. De cada vegada és un projecte més autosuficient i alhora un projecte que cada vegada té més companys, amics i  col·laboradors de viatge».

Donallop s’imaginava un Donallop com l’actual?

«La nostra manera de fer i d’exposar els projectes, tant damunt un escenari com la prèvia, si digués que no som unes persones ambicioses i que no cercam projectar-nos, estaria mentint. El 2013, quan vàrem editar el nostre primer treball, teníem una idea molt petita de tot el que és la indústria musical i de com moure’t dins aquest ambient. Ara pens que quan editàrem ‘Misteris de sa vida’ tampoc sabíem ni la meitat de les coses que sabem avui. És un camí de constant aprenentatge que fa bastant excitant aquest model de vida. No m’imaginava que fos com és avui però les intencions que fos el que és avui sempre hi han estat i encara queden moltes intencions per complir».

Dia a dia de Donallop

«Em consider músic i m’hi dedic. Tota la feina que hi ha darrere i que això es pugui exposar en directe, pugui acabar en un disc i que acabi en entrevistes i a televisions... hi ha un 80% de gestió i 20% de música. Això és una cosa que nosaltres intentam lluitar de cada dia més per trobar bons companys de viatge per alleugerir les nostres feines de gestió i poder dedicar més temps a la música. No esperam un dia treure un tema i que sigui un ‘bombazo’... no és la nostra manera d’entendre. A nosaltres ens agrada fer discs, treballar un treball discogràfic d’una manera conceptual i que tengui un missatge per explicar».

Objectiu 2019

«Aquest disc el farem d’una altra manera. En Pere em va passar més de 60 cançons i jo he estat l’encarregada de confeccionar el disc en base a aquestes cançons. Vaig escoltar-les de cop i va ser una experiència molt xula. Vaig triar 10 cançons. Hem reconstruït aquests temes. Ara començarem a fer les maquetes finals. En el nou disc no hi haurà guitarra espanyola».

Patró de les cançons de Donallop

«Ens inspira tot. Les nostres cançons xerren de la vida, de vivències, d’experiències, de retrobaments. La gent les pot interpretar».

Concert de Donallop en el Castell de Bellver

«Al concert en el Castell de Bellver venim a trio. Hem canviat una mica el ‘rollo’. Les coses que per nosaltres són importants (la lletra, la melodia...) queden elevades en el concert del dissabte. Començam a trobar el que seria el nostre so. Queden poques invitacions per recollir i en recolliran un parell a porta».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.