Setmanari d'informació local - 138 anys

Els centres de primària s’afegiran al programa RobotIB a partir del curs 2018-2019

19711

La Conselleria d’Educació i Universitat acaba de publicar les instruccions per a posar en marxa el Programa de Formació i Transferència RobotIB per al curs 2018/19. Aquesta iniciativa pretén potenciar la introducció de la robòtica entre els alumnes de les Illes Balears, tant a l’àrea de Tecnologia com en el treball per projectes, a través d’una dotació del material de robòtica inicial necessari, la formació inicial del professorat, el disseny d’un projecte de transferència i d’aplicació durant el curs i el seguiment de l’impacte formatiu en els alumnes.

Com a novetat per al proper curs s’amplia el nombre de centres que participaran d’aquest programa. Es tornen a convocar 25 places per a centres públics de secundària als que s’hi afegeixen 25 centres públics d’educació primària.

Els centres se seleccionaran entre les sol·licituds rebudes, prioritzant aquells que comptin amb el percentatge més elevat de docents de l’àrea de Tecnologia implicats en el projecte i tenint en compte als que es varen presentar a la darrera convocatòria i no varen sortir seleccionats. A partir del proper 30 d’abril i fins dia 15 de juny es poden presentar les sol·licituds.

Els objectius de RobotIB són potenciar la robòtica com a eina pedagògica entre l’alumnat a través de la dotació als centres del material inicial necessari per introduir aquests continguts i la formació del professorat implicat en el programa per fer servir aquest material. La Conselleria es compromet a organitzar la formació inicial, dotar el centre amb el material bàsic (joc de components d’introducció al control amb Arduino i robots per a un grup classe), fer difusió de les bones pràctiques i avaluar-ne el resultat.

Per la seva banda, els centres participants en el programa es comprometen a dissenyar i implementar un projecte d’introducció a la robòtica a un grup de primària/ESO del centre, comptar amb la participació en el programa de, com a mínim, el 50% del professorat que imparteix matèries de l’àrea de Tecnologia amb el vistiplau de l’equip directiu i presentar una memòria final del projecte.

De la primera convocatòria d’aquest programa (curs 2017-2018) participaren 29 IES i amb els 25 previstos per el proper curs 2018-2019 s’haurà arribat al 80% dels IES de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.