Setmanari d'informació local - 138 anys

L’obra de Manuel de Pedrolo centra un simposi a l’IEC els dies 11 i 12 d’abril

19707

Els dies 11 i 12 d’abril l’Institut d’Estudis Catalans acollirà el simposi Vigència de Manuel de Pedrolo, que analitzarà la importància de l’obra d’aquest escriptor en el marc de la literatura catalana contemporània i aprofundirà en els aspectes més rellevants que el converteixen en un clàssic contemporani. El simposi, que commemora el centenari del naixement de l’escriptor, està organitzat per la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’IEC, el Departament de Filologia Catalana de la UAB, el Grup d’Estudi de la Traducció Catalana Contemporània i la Institució de les Lletres Catalanes.

Durant dos dies, escriptors i crítics especialistes en l'obra de Pedrolo faran una relectura dels diversos gèneres que va conrear i revisaran el seu llegat. Tancarà el simposi una taula rodona, amb presència de la filla de l'escriptor i de personalitats que el van conèixer i tractar.

Manuel de Pedrolo va néixer a l’Aranyó (Segarra) l’any 1918 i va morir a Barcelona el 1990. És un dels escriptors més prolífics i fecunds de la història de la literatura catalana, amb més de cent vint obres. Va conrear tots els gèneres: poesia, teatre, conte, novel·la, i també va escriure articles periodístics i va fer traduccions. Entre els anys 1963 i 1970, va dirigir la col·lecció de novel·la policíaca «La Cua de Palla».

El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el centenari del seu naixement com una de les commemoracions oficials de l’any 2018. L'acte es farà els dies 11 i 12 d'abril a partir de les 10 del matí a la Sala Pi i Sunyer (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.