Setmanari d'informació local - 138 anys

El TSJIB suspèn un dels jutjats de la Violència contra la Dona per «falta de funcionaris»

19685

La Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha acordat aquest dimecres «suspendre temporalment» de repartiment al Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Palma per la «greu situació» que es troba per la falta de funcionaris.

Segons la decisió presa, queden a l'espera que «compti en un termini raonable amb una plantilla suficientment adequada» per afrontar la seva guàrdia, ja que en l'actualitat només compten amb dos funcionaris.

Per la seva banda, el magistrat jutge titular del Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de Palma, Joaquín Andrés, ha indicat que la sobrecàrrega excepcional d'aquesta mesura en el seu jutjat «amenaça de repercutir negativament sobre el desenvolupament ordinari dels seus propis assumptes, sent precís en tot cas que posteriorment s'efectuï una compensació».

Cal recordar que la borsa d'interins no s'obre des de l'any 2011 en aquest territori on almenys la meitat de la plantilla de l'oficina judicial és interina, perquè no es cobreixen les vacants. Segons expliquen, malgrat les reiterades sol·licituds i gestions formulades davant el Ministeri espanyol de Justícia, aquest dèficit de plantilla en el Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Palma, «fa uns dos mesos que està pendents de solució».

Per tot això la Sala acorda, sense perjudici de prendre altres mesures, suspendre temporalment de repartiment a aquest jutjat, fins que compti amb plantilla suficient per afrontar la seva guàrdia, i en tot cas per termini màxim d'un mes, «sense perjudici de la corresponent compensació ulterior».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.