Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets reitera que la zonificació del lloguer turístic «ha de servir per aconseguir l'equilibri»

19683

La vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme Bel Busquets, ha destacat aquest dimecres a Formentera que la zonificació del lloguer turístic ha de servir per «aconseguir l'equilibri entre mantenir la prosperitat econòmica que pot generar aquesta via de negoci i el dret a l'habitatge». A Formentera serà després de l'estiu quan es finalitzi la zonificació, segons ha avançat el Consell.

Busquets ha visitat aquest dimecres la finca de la Senieta, adquirida amb aportacions de l'impost de turisme sostenible, de la Conselleria de Cultura i del Consell. Durant la visita, ha explicat que l'objectiu del viatge a Formentera ha estat conèixer de primera mà la realitat de l'Illa i les seves necessitats i abordar la regulació del lloguer turístic. Així, ha assenyalat que el Govern i Consell coincideixen en el fet que la sobirania atorgada respecte a la zonificació ha de servir per aconseguir aquest «equilibri».

El Consell de Formentera ha explicat que encara es troben en fase de recollida i anàlisi d'informació, i ha confirmat que serà després de l'estiu quan acabin la zonificació, ja que Formentera no està condicionada per la moratòria vigent a la resta d'Illes.

La Senieta
Pel que fa als projectes impulsats a Formentera amb la recaptació de l'impost de turisme sostenible, la vicepresidenta ha destacat que la Senieta és un exemple de com «la prosperitat que genera el turisme es reverteix en millores al patrimoni cultural» i ha recordat que enguany la recuperació de patrimoni cultural era un dels objectius principals de l'impost en ser 2018 l'any europeu del patrimoni cultural.

Així mateix, Busquets ha destacat que gràcies a la col·laboració institucional entre el Govern i el Consell de Formentera es farà possible que es pugui inaugurar el Museu de Formentera, una reivindicació històrica de l'Illa, segons ha recordat el president Jaume FerrerFerrer ha explicat que després de molts anys «aquesta legislatura hi ha hagut una intenció clara per part del Govern de fer-ho possible».

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Fanny Tur, ha recordat que el seu departament, a més d'aportar part de l'import de la compra de la finca, també ha reservat una partida de mig milió d'euros per encarregar el projecte de rehabilitació de la casa pagesa. La intenció de Tur és deixar encaminat el projecte.

Busquets ha ressaltat que «el Govern tenia l'obligació de fer realitat el Museu de Formentera, ja que ho ha de tenir com tenen la resta d'illes». El passat 19 de desembre es feia efectiva la compra de la Senieta per part del Consell per un import de 2,5 milions d'euros. D'aquesta quantitat, un milió es va finançar amb l'impost de turisme sostenible i mig milió més per part de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern.

Gràcies a aquesta adquisició, es crearà un circuit museístic que reunirà totes les característiques exigides per la Llei de Museus de les Illes Balears. Així, el projecte inclourà la casa de la Senieta, espai principal que albergarà la col·lecció permanent i els serveis públics generals.

També inclourà la casa de Can Ramon, dedicat a l'exhibició de la col·lecció etnogràfica del Museu de Formentera. En el solar situat al costat del cementiri vell es crearà un arxiu i biblioteca especialitzada, sala de conferències i exposicions, espai de dipòsit i reserves, a més de laboratori de recerca.

El projecte ja compta amb un informe tècnic de viabilitat. El Govern ha recordat que la Conselleria de Cultura va encarregar el projecte a Antoni Nicolau. Un informe aconsella que en el solar cedit fa anys per l'entitat Sa Nostra es construeixi l'edifici de nova planta, pensat des d'un principi per acollir altres serveis com el dipòsit, l'arxiu, la biblioteca i el saló d'actes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.