Setmanari d'informació local - 138 anys

Presenten un pla per assegurar la conservació de 19 espècies de la flora de les Pitiüses

19655

El Govern i el Consell d'Eivissa han presentat el Pla 'Font i Quer' per recuperar i assegurar la conservació de 19 espècies de la flora pitiüsa amenaçades o d'especial interès, que suposa una inversió de 248.000 euros procedents de l'impost de turisme sostenible.

Segons ha explicat el conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, l'àmbit d'actuació del pla «comprèn diversos espais de les illes d'Eivissa i Formentera i dels illots que les envolten». «Es treballa en zones que formen part de la Xarxa Natura però també s'estudien altres llocs en la cerca de noves poblacions», ha afegit.

Per mitigar les amenaces sobre les espècies seleccionades, el Pla es dividirà en vuit objectius específics amb 17 accions associades que impliquen augmentar el nombre de poblacions i realitzar el seu seguiment, controlar les espècies invasores o garantir la conservació ex situ d'una mostra, tant de la planta viva com de llavors d'espècies amenaçades o endèmiques.

El conseller també ha explicat que les 19 espècies i subespècies han estat seleccionades tenint en compte la normativa estatal i autonòmica sobre protecció d'espècies i el Llibre vermell de la Flora Balear, entre altres documents.

El conseller insular, Miquel Vericad, ha celebrat la posada en marxa del Pla, «una reivindicació del departament des que va començar la legislatura». «D'aquesta manera acaben molts anys de desatenció crònica que ha sofert la conservació de la nostra flora silvestre en espais naturals. Finalment, des de la direcció general d'Espais Naturals i Biodiversitat ha recollit el guant. Ens hem de felicitar perquè serà una eina molt útil per conservar aquestes espècies», ha dit.

Per la seva banda, la vicepresidenta de l'Executiu, Bel Busquets, ha destacat que «els beneficis del turisme es reinverteixin de manera directa en el manteniment i la millora de la riquesa natural de les Illes, en aquest cas en la riquesa i originalitat florística de les Pitiüses, una riquesa que es veu amenaçada per diversos factors, alguns relacionats amb els usos humans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.