Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern obre un expedient sancionador de 300.000 euros a HomeAway per oferir lloguers irregulars

19645

La vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Bel Busquets, ha confirmat que el passat 28 de març es va comunicar l'obertura d'un expedient sancionador de fins a 300.000 euros contra la plataforma HomeAway, que disposa de 15 dies per a al·legar.

Així mateix, ha declarat que les sancions imposades a altres plataformes com Airbnb per lloguers irregulars continuen el seu curs. Busquets ha recordat que en el cas d'Airbnb els serveis jurídics del Govern estudien les al·legacions plantejades des de la plataforma i, pel que fa a Tripadvisor, el període d'al·legacions continua obert.

«Gràcies a la Llei de Lloguer Turístic podem formular aquestes sancions perquè es preveia que les plataformes que oferissin pisos o un altre tipus d'oferta il·legal que no s'ajustés a la normativa podien ser sancionades i assumim el poder que atorga aquesta llei imposant aquestes sancions», ha declarat.

La vicepresidenta ha aclarit que les sancions no arriben al màxim previst, 400.000 euros, «i s'imposa la de 300.000 euros davant de possibles reincidències».

Sobre la possibilitat que la norma hagi provocat un augment en el preu dels lloguers, la vicepresidenta ha considerat que s'han de tenir en compte la manca d'un parc d'habitatge de lloguer i la proliferació del lloguer turístic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.