Setmanari d'informació local - 138 anys

Consells per treballar amb fondant i no morir en l'intent

19633

Cada vegada més de moda en tot tipus de pastissos i en la rebosteria, el fondant ha anat guanyant protagonisme en els darrers anys i ha anat substituint a poc a poc als pastissos tradicionals a causa del vistós dels resultats i a la possibilitat de personalització a gust del consumidor. 

El fondant és el resultat d'una mescla entre aigua, sucre i glucosa que, juntament amb la gran varietat de colorants que existeixen al mercat, permet crear una pasta que s'utilitza per cobrir postres com poden ser els pastissos o les magdalenes. Els ingredients es poden trobar fàcilment en una tenda online majoritàriament de rebosteria.

No obstant això, són moltes les persones que intenten treballar amb fondant i no aconsegueixen un bon resultat. I és que treballar amb fondant no és fàcil i cal ser conscients que cal informar-se una mica i tenir en compte una sèrie de recomanacions. Els principals consells per treballar amb fondant són els següents:

Untar amb grassa les mans

Una cosa que ha pogut comprovar qualsevol que s'hagi atrevit a treballar amb fondant és que resulta molt pastós i, si no es prenen mesures, resulta molt difícil utilitzar correctament les mans. Per evitar-ho resulta de molta ajuda untar-se les mans amb mantega vegetal, ja que aquesta ajuda a evitar que el fondant s’aferri en els dits.

Triar correctament el colorant

Si com sol ocórrer en la majoria de les ocasions s'opta per tenyir el fondant, resulta molt important no emprar qualsevol tipus de colorant, perquè els resultats varien molt depenent de quin tipus s'usi. Són molt millors els colorants en pasta o en gel que el colorant líquid, ja que aquest normalment tendeix a estovar la massa. 

Emprar material antiadherent 

Per pastar el fondant en moltes ocasions s'opta per usar un corró de rebosteria. És correcte utilitzar-ho però sempre cal evitar que sigui un corró de fusta, ja que la massa es queda pegada entorpint el procés de pastat. Optar per un corró fabricat amb materials antiadherents i impermeables és imprescindible per aconseguir una bona massa.

Hidratació correcta

Perquè estigui en perfectes condicions resulta obligatori hidratar el fondant cada vegada que sigui necessari utilitzant mantega vegetal. Una hidratació correcta evita que el fondant s'assequi i arribi a espatllar-se. És un punt molt important pel que cal estar sempre alerta per quan sigui necessari.

Evitar esquerdes

Un dels problemes més comuns és que el fondant s'esquerdi. Això ocorre perquè s'ha estirat sense haver-ho pastat prou. Amb el fondant no es pot tenir presses i un bon pastat resulta imprescindible per donar-li elasticitat i evitar les esquerdes.

Segur que seguint aquests consells es fa molt més senzill treballar amb el fondant. I és que el fondant és complicat alhora que vistós i per aconseguir un resultat perfecte cal fer un bon treball previ de pastat amb molta cura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.