Setmanari d'informació local - 138 anys

El TSJIB avala la declaració de Palma com a municipi antitaurí

19551

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha confirmat en una sentència que la declaració de Palma com a municipi antitaurí el 2015 s'ajusta a la legalitat, perquè entén que és un acord que manca d'efectes jurídics.

La Fundació Toro de Lidia havia impugnat l'acord adoptat per l'Ajuntament el juliol de 2015 pel qual es declarava Palma com a «municipi lliure de maltractament animal i antitaurí». El Jutjat del Contenciós-Administratiu número 1 de Palma va estimar la seva petició i va anul·lar el punt en el qual es realitzava aquesta declaració.

No obstant això, ara el TSJIB ha estimat un recurs d'apel·lació presentat per l'Ajuntament de Palma i ha revocat la sentència d'instància, de manera que desestima la impugnació de la Fundació Toro de Lidia i corrobora que l'acte administratiu no infringeix la legalitat.

Sense efectes jurídics
Amb tot, l'argumentació dels magistrats es basa que la declaració de Palma com a municipi antitaurí és només una declaració d'intencions o voluntat sense efectes jurídics, ja que si els tengués Cort, incorreria «en il·legalitat manifesta».

El jutge d'instància havia considerat que la declaració sobrepassava el plantejament merament ideològic i que constituïa un acte normatiu perquè estaria prohibint implícitament les corregudes de toros, en manifestar la intenció de no atorgar les autoritzacions per a la seva celebració -que depenen de l'Ajuntament des de la modificació de la Llei en 2017-.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.