Setmanari d'informació local - 138 anys

IB3 estrenarà aquest dissabte la minisèrie 'El cercle de Bletchley'

19515

La televisió pública de les Balears, IB3, estrenarà aquest dissabte a les 22.40 hores la sèrie 'El cercle de Bletchley', una minisèrie britànica ambientada a l'Anglaterra dels anys 50. Segons ha explicat l'ens públic, explica la història de quatre dones que, durant la Segona Guerra Mundial, feren feina al Bletchley Park, el centre de desencriptació de codis de l'exèrcit britànic.

Allà es va desxifrar el codi alemany Enigma amb la màquina precursora dels actuals ordinadors, un fet que va tenir un paper vital en el conflicte. Nou anys després, Susan (Anna Maxwell Martin) és una mestressa de casa que té una vida grisa, malgrat conservar l'afició als problemes de lògica i els enigmes. Quan es produeixen una sèrie d'assassinats a Londres, de seguida detecta un patró però s'adona que si vol desxifrar el codi de l'assassí, haurà de demanar ajuda a tres excompanyes de Bletchley.

Aquesta sèrie dramàtica d'intriga escrita per Guy Burt vol retre homenatge, com altres produccions britàniques com 'Call the midwife', a les moltes dones subestimades i ignorades en el seu temps. Una mescla perfecta de ficció d'època amb thriller i gènere d'investigació amb bones trames, interpretacions de pes i un toc de cinema negre dels 50.

Finalment, el repartiment està compost per la guanyadora de dos premis Bafta Anna Maxwell Martin ('South Riding', 'Bleak House'), Rachael Stirling ('Women In Love', 'Boy Meets Girl'), Sophie Rundle ('Episodes', 'Peaky Blinders') i Julie Graham ('Lapland', 'Doc Martin).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.