Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca vol que el Govern reclami l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats

19449

La detenció del president Puigdemont arran de la reactivació de l’euroordre i l’enviament a la presó incondicional i incomunicada dels polítics catalans Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Josep Rull, que s’afegeix als ja empresonats Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, «són actes abusius que demostren el deteriorament de les llibertats públiques i els drets fonamentals a l’Estat espanyol», ha expressat Més per Menorca en un comunicat.

La formació menorquinista ha apuntat aquest dilluns: «L’actuació dels aparells de l’Estat espanyol, instigats per un govern que en lloc de fer política judicialitza i alimenta la repressió del legítim exercici dels drets polítics de ciutadans democràticament elegits a les urnes, amb el suport irresponsable dels partits polítics majoritaris de l’Estat, qüestiona d’arrel la qualitat democràtica i posa en perill la seguretat jurídica de tots els ciutadans».

A més, han volgut remarcar que la repressió sobre les institucions polítiques catalanes, les organitzacions de la societat civil i la població en general «s’ha fet insostenible, i s’han travessat tots els límits del control de les llibertats que han de presidir un estat democràtic de dret».

Així és com valora MÉS per Menorca la situació actual, que considera «insostenible i impròpia» d’un Estat que es diu «social i democràtic de dret». «Avui, Espanya no és res de tot açò. No és social, ni democràtic, ni de dret. I el primer responsable, i culpable, de la situació de caos i d’inseguretat jurídica i política és el PP i el Govern de Mariano Rajoy, però també dels còmplices necessaris –C’S, PSOE i PSC- que han donat ales, per activa o per passiva, a les forces més reaccionàries de les estructures polítiques i jurídiques de l’Estat».

«MÉS per Menorca està amb el poble de Catalunya, amb la democràcia i amb les llibertats. I vol exclamar ben clar i fort que no comparteix en absolut la posició del PSOE, del PSC, ni tampoc del PSIB. MÉS per Menorca és signatari dels Acords pel Canvi amb el PSIB per donar estabilitat al Govern, juntament amb Podemos i MÉS per Mallorca. Però aquest compromís amb Menorca i les Illes no pot servir per silenciar la posició menorquinista front la vulneració dels drets humans, civils i democràtics que pateixen els polítics i líders civils sobiranistes de Catalunya. Més per Menorca creu que el Govern de les Illes s’ha de posicionar respecte del que està passant, denunciar la regressió dels drets i les llibertats, reclamar l’alliberament dels presos polítics i restablir les garanties democràtiques perquè els exiliats puguin retornar al seu país».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.