Setmanari d'informació local - 138 anys

L’abstenció de la CUP impedeix la investidura de Turull

19371

El Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dijous investir Jordi Turull (JxCat) com a president de la Generalitat després que la CUP s'hagi abstingut i no hagin estat suficients els vots a favor de JxCat i ERC.

Turull ha comptat amb 64 vots a favor de JxCat i ERC enfront dels 65 'no' de Ciudadanos, el PSC, els comuns i el PP, a més de les quatre abstencions de la CUP.

Per ser investit en primera volta, necessitava una majoria absoluta dels vots de l'hemicicle; en no aconseguir-ho, hauria de sotmetre's a una segona votació, aquest proper dissabte a les 10:00h, on només necessitaria una majoria simple: més vots a favor que en contra.

Turull s’ha dirigit a la CUP així: «No hem renunciat a res. La gent ens demana unitat. No a base de fer el que dic jo, però no podem fallar. Hem de fer les coses no per quedar bé, sinó perquè vagin bé».

Abandonament d'escons

Una vegada finalitzada la sessió d'investidura, s'ha anunciat que les diputades d'ERC Marta Rovira, Dolors Bassa i Carme Forcadell abandonen el seu escó davant la possibilitat que el jutge Pablo Llarena les processi i dicti la seva entrada a la presó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.