Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 1.500 estudiants podran fer pràctiques als centres sanitaris públics de les Balears

19361

Un total de 1.514 estudiants de les titulacions de Ciències de la Salut podran realitzar pràctiques als hospitals i centres de salut de la xarxa sanitària pública de les Balears. Segons ha detallat en un comunicat la Conselleria de Salut, aquest dijous s'ha subscrit un conveni de col·laboració entre les Conselleries de Salut i Educació i la Universitat de les Illes Balears (UIB) per regular l'ús dels serveis públics sanitaris en activitats de docència de grau i postgrau. En concret, l'acord permet fer pràctiques als 674 alumnes d'Infermeria, als 458 de Psicologia, als 265 de Fisioteràpia i als 117 de Medicina.

D'altra banda, Son Llàtzer ha obtingut l'acreditació d'hospital universitari pel seu «alt nivell assistencial i per la vinculació i compromís amb la docència i recerca» i se suma així a la xarxa d'unitats docents de la UIB.

D'aquesta manera, als hospitals universitaris de Son Espases i Son Llàtzer s'afegeixen la resta d'hospitals públics de les Balears que s'adscriuen al conveni com a centres associats (Hospital Can Misses, Hospital Mateu Orfila, Hospital de Formentera, Hospital Comarcal d'Inca, Hospital de Manacor, Hospital General, Joan March i Psiquiàtric).

També la Gerència del 061 i les gerències d'Atenció Primària de Mallorca i de les àrees de salut de Menorca i d'Eivissa i Formentera, a més de la resta de dispositius assistencials com per exemple els equips d'atenció domiciliària (ESAD), constituiran les unitats docents assistencials de les facultats de Ciències de la Salut de la UIB.

«Educació de qualitat»

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat que «posar a l'abast dels estudiants de Ciències de la Salut tots els recursos de la xarxa sanitària pública permetrà que puguin formar-se des de tots els àmbits assistencials i que obtinguin uns coneixements amplis i de màxim nivell científic». Per la seva banda, el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha explicat que «aquest acord és un mostra més del compromís del Govern amb l'educació de qualitat». «Només al 2018 s'haurà produït un increment de 1.000 euros per alumne des d'inici de legislatura i el pressupost destina una partida addicional de gairebé set milions d'euros per a la construcció de l'edifici Interdepartamental II que acollirà els estudis de la branca de ciències de la salut», ha afegit March.

El rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha destacat que «el conveni és un exemple  de col·laboració institucional i de com la recerca i la docència universitàries en l'àmbit de les Ciències de la Salut contribueixen a la millora de l'atenció sanitària».

El Conveni permet promoure l'ús dels recursos sanitaris, humans i materials per a la formació clínica dels estudiants de la UIB i fomenta la coordinació entre la docència universitària i la recerca per contribuir a la millora constant de l'atenció sanitària. Un altre objectiu és potenciar la recerca en matèria de Ciències de la Salut i estimular les vocacions investigadores mitjançant la coordinació d'activitats de la UIB i del Servei de Salut en el marc de la Fundació Institut de Recerca Sanitària de les Balears (IdISBa) i dels instituts universitaris de recerca. Per vetllar per l'aplicació del conveni, fer el seguiment dels acords i per elaborar i proposar fórmules de coordinació entre les activitats docents, investigadores i assistencials, es crearà una comissió mixta integrada per representants de la UIB i representants del Govern.

Aquesta comissió també s'encarregarà, entre altres funcions, d'establir i avaluar els requisits que han de complir els centres de salut per ser considerats centres universitaris. A més, per aconseguir els objectius en matèria de recerca es constitueix també una comissió assessora de la coordinació de la recerca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.