Setmanari d'informació local - 138 anys

Maria Ferrer, sobre cas Contractes: «Si hi ha temes que hem de tornar a mirar i corregir-los, cap problema»

19285

La periodista i directora del Diario de Mallorca, Maria Ferrer, ha visitat aquest dimarts el matinal d’Ona Mediterrània, La Vila del Pingüí. La denominació de la capçalera, el futur del paper en els mitjans de comunicació, les tasques de directora o el cas Cursach són alguns dels temes tractats. També ho són aquests:

Cas contractes

«Record, especialment, com nosaltres vàrem treure en exclusiva i vàrem ser els primers que vàrem treure el Cas Contractes. Just ara fa 1 any d’aquella primera portada, on informàvem d’un primers contractes que es varen donar per part de vicepresidència, del vicepresident Biel Barceló, amb el que havia estat el seu cap de campanya. Record perfectament aquella portada».

Seguiment del Cas i possibles correccions

«Nosaltres no ens podem limitar a dir al lector ‘ha passat això’ i descuidar tot allò que enrevolta l’evolució del tema, l’anàlisi del que suposa, les conseqüències, opinions… Un exemple, una qüestió que va començar com uns fets polítics i que va tenir com  a conseqüència  una crisi política imporantíssima com la dimissió d’una consellera, directors generals… posteriorment ha tengut com a conseqüència l’obertura d’un cas judicial. El seguiment? Per suposat. Però jo sempre he tengut el criteri que nosaltres feim periodisme i la nostra responsabilitat és que allò que contam sigui cert, de forma completa i de forma honesta. A partir d’aquí, explicant-los les conseqüències, però el desenvolupament que tengui ara a nivell judicial no suposarà conformar o desmentir allò que publicàrem. Que la justícia tiri ara envant amb aquest assumpte, o que no tengui una rellevància penal, no voldrà dir que els fets no siguin certs. Si durant aquestes conseqüències d’una primera notícia que treu el diari, sí que és veritat que hi ha algun tipus de fet que fa que nosaltres haguem de tornar a mirar allò que vàrem publicar com a fet i corregir-lo, cap problema. Els errors es corregeixen. Els diaris no som ni jutges que instruim ni jutges que jutjam. Som periodistes que contam i periodistes que investigam».

Situació de micromasclismes

«Aquestes darreres setmanes ho he pensat especialment perquè hi va haver aquest històric 8 de març. Jo vaig fer vaga i vaig anar a la manifestació. En el meu entorn personal no he hagut de demostrar res a ningú. Dins del meu àmbit professional no he viscut cap situació que m’hagi fet sentir que, pel fet de ser dona, hagi de demostrar una mica més. Potser sí que hi ha un element interior meu que m’hagi posat un nivell d’autoexigència superior. Crec que és un pes històric, social, cultural, personal, professional… un pes tan fort que potser moltes vegades ni nosaltres ens n’adonam. Pot ser que pel fet de ser la primera directora del Diario de Mallorca hagi tengut la necessitat de reivindicar i demostrar. Si el fet de ser la primera dona directora del Diario de Mallorca fos notícia, alguna cosa passa en el món del periodisme».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.