Setmanari d'informació local - 138 anys

La Conselleria de Cultura duplica la dotació en les línies del circuit artístic TalentIB

Una altra de les novetats és que s'incorpora la resta de territoris de parla catalana

19273

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), ha publicat les línies d'ajudes del seu circuit TalentIB dedicat a les arts visuals en la qual ha duplicat la dotació de cadascuna d'elles. Segons ha detallat aquest dimarts la Conselleria, la línia a exposició augmenta fins als 50.000 euros, mentre que la de residències de comissaris i la de residències a artistes incrementen fins als 25.000 euros cadascuna.

Una altra de les novetats és que s'incorpora la resta de territoris de parla catalana, a més de les Balears, amb l'objectiu de fomentar la relació entre territoris. En total, es destinen 100.000 euros a aquesta convocatòria d'ajudes de 2018. Les dues línies de residències tenen una dotació pressupostària que juntes sumen 50.000 euros quan en la convocatòria de 2017 juntes sumaven la meitat, mentre que la dedicada a exposicions també doblega l'import total, amb 50.000 euros a diferència dels 25.000 euros anteriors.

El termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a aquesta convocatòria acaba el 15 d'octubre de 2018 i totes les activitats objecte de les tres línies d'ajudes s'han d'haver dut a terme fins al 30 de novembre de 2018. En les residències poden participar en aquest circuit tots els espais culturals establerts a Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera i la resta dels territoris de parla catalana, que disposin d'una programació expositiva i d'activitats artístiques de reconeguda trajectòria.

Residències de comissariat i d'artistes
Les residències de comissariat estan dirigides a comissaris en general que vulguin desenvolupar un projecte de creació i/o recerca a les Illes i als territoris de parla catalana. Els comissaris poden ser tant residents locals com de fora de les Balears.

Les ajudes que es poden obtenir van des dels 750 euros (una setmana), als 1.200 euros (dues setmanes), als 1.600 euros (tres setmanes) fins als 2.000 euros (quatre setmanes o més) si els comissaris procedeixen de les Balears, la resta de l'Estat espanyol o Europa. Si aquests són de fora d'Europa, l'increment gradual comença dels 1.250 euros i arriba als 2.500 euros per durada.

Per la seva banda, les residències d'artistes estan dirigides a artistes visuals residents en les Illes Balears o naturals de l'arxipèlag que vulguin desenvolupar un projecte de creació fora de la seva illa de residència o procedència. L'import màxim de l'ajuda que es pot obtenir és de 2.000 euros.

Exposicions
Poden participar en el circuit d'exposicions tots els espais culturals i de difusió d'art de titularitat pública o privada establerts a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i els territoris de parla catalana, que disposin d'una programació expositiva i d'activitats artístiques de reconeguda trajectòria.

Les exposicions i/o les activitats artístiques que es programin han de ser d'artistes visuals naturals de les Balears o residents en l'arxipèlag. La participació ha d'implicar mobilitat fora de l'illa de residència de l'artista participant. En el cas dels artistes naturals de les Illes amb residència fora de la seva illa de procedència, l'exposició es pot fer a qualsevol de les illes i la resta dels territoris de parla catalana. L'import màxim que es concedeix per sol·licitud és de 2.800 euro

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.