Setmanari d'informació local - 138 anys

Els illencs gaudiran de la targeta ciutadana de Palma a partir del mes de juny

L'objectiu és «mitigar els efectes de la doble i triple insularitat»

19265

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha anunciat aquest dimarts que preveu que al juny entri en vigor el conveni amb l'Ajuntament de Palma perquè els residents de Menorca, Eivissa i Formentera puguin disposar de la targeta ciutadana de l'EMT amb un perfil especial anomenat 'usuari d'Illes'.

Així ho ha indicat el conseller durant una compareixença en el ple del Parlament, a instàncies del PP, per informar sobre el compliment d'una PNL relativa a la Llei de Capitalitat. El Govern dedicarà 50.000 euros fixos per al pagament dels descomptes als no residents a Palma.

Pons ha explicat que la Conselleria està ultimant el conveni amb l'Ajuntament de Palma, concretament amb l'empresa municipal de transports (EMT). L'objectiu és que els residents a Menorca, Eivissa i Formentera puguin gaudir del servei de transport urbà amb les mateixes condicions que els ciutadans de Palma i «mitigar els efectes de la doble i triple insularitat».

Per a això, tendran una targeta específica amb la qual podran utilitzar la línia 1 (aeroport) amb la mateixa tarifa que usuaris de la targeta ciutadana, és a dir, un euro en lloc dels cinc euros del suplement de l'aeroport. Igualment, el bitllet senzill passa d'1,50 euros a 80 cèntims.

A més, els joves universitaris i de formació professional podran sol·licitar la targeta amb perfil d'estudiant per utilitzar tota la xarxa de l'EMT amb el mateix preu que els estudiants residents. D'aquesta manera, el preu es redueix d'1,50 euros a 45 cèntims en el bitllet senzill, i de cinc euros a 67 cèntims en els trajectes amb l'aeroport. D'altra banda, Pons ha recordat que la Conselleria preveu integrar les xarxes de l'EMT i del Transport Interurbà per 2019, de manera que els estudiants podran utilitzar també el metre al preu de 45 cèntims.

La targeta s'obtendrà a través dels Consells
Qui emet les targetes és l'EMT però per facilitar la seva obtenció podrà sol·licitar-se a través dels Consells Insulars. «No tenia sentit que haguessin de venir a Palma per obtenir la targeta», ha apuntat el conseller.

Per això, l'EMT haurà d'establir acords tècnics amb els Consells, perquè rebre d'ells informació quant al nombre de persones interessades i acordar un sistema per lliurar les targetes a l'Illa de residència.

50.000 euros per al pagament dels descomptes 
La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat preveu destinar 50.000 euros anuals per al pagament d'aquests descomptes com a quantia fixa. En virtut del conveni, l'EMT donarà trasllat de les factures pel cost d'aquests descomptes, que assumirà el Govern. Pons ha indicat que estan fent els passos necessaris per realitzar una modificació de crèdit per poder disposar d'aquesta partida pressupostària.

Per liquidar aquestes despeses, l'EMT informarà mensualment sobre el nombre d'usuaris amb el perfil especial que han fet ús del transport de Palma i el nombre de serveis. El conseller ha insistit que aquesta feina «no ha estat fàcil» i que per dificultats de la gestió administrativa han hagut de celebrar més reunions de les previstes. Amb tot, ha destacat que la tramitació del conveni està en marxa i que ja es preveu la partida pressupostària corresponent. El conveni tendrà una vigència de dos anys, prorrogables si es considera necessari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.