Setmanari d'informació local - 138 anys

La reparació de la Naveta dels Tudons ronda entre els 20.000 i 40.000 euros

19263

El conseller de Cultura i Educació Miquel Àngel Maria, ha informat aquest dimarts que es preveu que el cost de la reparació de les pintades a la Naveta dels Tudons sigui d'entre 20.000 i 40.000 eurosA més, com el monument romandrà tancat al públic fins que es realitzin les labors de restauració, el Consell Insular de Menorca calcula que es deixaran d'ingressar uns 9.000 euros mensuals de la venda d'entrades.

El departament de Cultura ja ha sol·licitat un informe de restauració que permetrà realitzar una valoració dels danys que ha patit el monument talaiòticDes del Consell de Menorca han sol·licitat facilitar el màxim possible la recerca policial que s'està duent a terme. «Demanam prudència i discreció, no fer cas de rumors, evitar excessos d'informació i no difondre notícies no contrastades amb la policia de manera oficial i no fer públics els llocs on s'ha intensificat la vigilància», ha indicat Maria.

El conseller ha explicat que s'està treballant per millorar la vigilància dels monuments arqueològics de l'illa i s'estudien diverses opcions, encara que ha dit que es contempla com a inviable la vigilància amb personal de seguretat pel cost que suposa. Cal recordar que, abans de les pintades a la Naveta dels Tudons de Ciutadella, també aparagueren pintades en la Bassa Verda de Ciutadella. «Es tracta de fets excepcionals i extraordinaris i els autors sabien que farien mal i feririen la sensibilitat dels menorquins», ha recalcat.

El responsable insular ha agraït la resposta ciutadana i ha destacat que fins i tot algunes persones s'han ofert com a voluntàries per eliminar les pintades. «També una empresa s'ha ofert a pagar el cost del material de l'operació», ha manifestat Maria, qui ha apuntat que «aquestes mostres d'afecte demostren l'alt grau de consciència de la ciutadania».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.