Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen que la Llei de Fosses tengui en compte que la majoria dels menorquins són a Bunyola

19231

Més per Menorca ha presentat una proposta perquè es consideri la territorialització a l’hora de prioritzar les feines d’exhumació i identificació.

Des de l'aprovació de la Llei 10/2016, de 13 de juny, per a la recuperació de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el Franquisme, s'han obert les fosses de Porreres (14 persones identificades), Sant Ferran i Montuïri.

Per al 2018 n’hi ha previstes 10 més: Fossa de Montuïri, Pou de Son Lluís (Porreres) / Pou de s’Àguila (Llucmajor), de Sencelles, de Calvià, de Marratxí, de ses Figueretes o del Cementiri Vell (Eivissa), d’Alaró, de Llucmajor, de Santa Maria i de Deià.

Però a Menorca no s’ha localitzat cap fossa i els experts creuen que els cossos dels menorquins assassinats són a la fossa de Bunyola.

És per això que Més per Menorca ha presentat una Proposició no de Llei (PNL) perquè el Parlament constati la necessitat de territorialitzar les feines d’exhumació i identificació dels cossos i insti al Govern i la Comissió Tècnica de Desapareguts i Fosses a fer-ho.

L’objectiu és que el desenvolupament de la llei sigui «igual per a totes les illes» ja que, si la llei s’ha d’aplicar a Menorca, és a través de les feines a aquesta fossa de Bunyola.

Per tant, Més per Menorca considera com a criteri per establir prioritat «no només l’existència de descendents directes, sinó la territorialització per illes, perquè no es generi a Menorca una sensació d’oblit». Com que no és tasca del Parlament marcar el guió de l’obertura de fosses, Més per Menorca sí que considera important territorialitzar les feines d'exhumació i identificació dels cossos de les fosses, «per poder anar donant resposta als familiars de les víctimes, siguin de l’illa que siguin».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.