Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 954 animals han ingressat en el Centre de Recuperació de Fauna de Menorca

El GOB apunta que les principals causes d'ingrés es deuen a l'impacte de l'activitat humana sobre la fauna silvestre

19223

Un total de 954 animals de 73 espècies diferents ingressaren al llarg de 2017 al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca del GOB, segons la memòria feta pública aquest dilluns. Les principals causes d'ingrés, com altres anys, es deuen als impactes de l'activitat humana sobre la fauna silvestre.

La primera d'elles, amb un 26 per cent, és la recollida de pollets caiguts del niu en zones urbanes i que, gràcies als més de 60 voluntaris, s'acaben de criar al centre. La majoria de cries són d'espècies com el mussol, el xoriguer, el falciot i el pardal. La segona causa d'ingrés a l'hospital d'animals són els atropellaments que principalment sofreixen tortugues, eriçons, òlibes i mussols.

Des del GOB han explicat que durant l'any passat ingressaren 60 tortugues d'aigua invasores, procedents la majoria d'elles de zones humides de Menorca on han estat introduïdes, posant en perill a la tortuga d'aigua autòctona. L'hospital d'animals té com a objectiu servir de recursos per a l'educació ambiental. En aquesta línia, l'organització ecologista ha assenyalat que prop de 2.000 persones han passat pel Centre de Recuperació de Fauna Silvestre al llarg de l'any passat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.