Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament debat aquest dimarts sobre el suport a la maternitat i la família

19195
El Parlament debat aquest dimarts sobre el suport a la maternitat i la família. | E.P./dBalears/Arxiu

El Parlament debatrà aquest dimarts, en un ple que està previst per les 09.00 hores, una proposició de llei presentada pel Grup Parlamentari del PP per recolzar la maternitat i la família.

Aquesta iniciativa, que està dirigida a tot tipus de famílies, proposa l'aprovació d'un pla de suport fiscal revisable cada dos anys que ajudi a afavorir la conciliació.

El PP llança aquesta proposta després que es derogués la llei de suport a la maternitat a l'inici de la legislatura i, dos anys després, «no s'hagi presentat cap alternativa en aquesta matèria».

Segons els 'populars', aquesta mesura, que està inspirada en legislacions d'altres comunitats autònomes, pretén «realçar la figura de la família com un pilar bàsic en l'ideari del PP i cerca desenvolupar el concepte de conciliació i corresponsabilitat».

Durant la ronda de preguntes, la presidenta del Govern, Francina Armengol, haurà de respondre al portaveu de Cs, Xavier Pericay, qui s'interessarà per conèixer la seva opinió sobre que el certificat de professionalitat en vigilància i seguretat privada es pugui adquirir a través de l'experiència professional.

El portaveu del PP, Biel Company, preguntarà sobre l'estat en el qual es troben les negociacions entre el Govern i l'Executiu central pel que fa al nou Règim Especial per a Balears (REB).

Per la seva banda, el portaveu del PI, Jaume Font, intervindrà qüestionant sobre l'opinió del Govern pel que fa a iniciar enguany els controls al transport pirata a l'aeroport de Palma.

Finalment, el portaveu de Podemos, Alberto Jarabo, demanarà a Armengol sobre la seva valoració de la incidència que tindrà sobre Balears el Pla d'Habitatge Estatal 2018-2021.

Altres qüestions de relleu

Altres qüestions que hauran de respondre els consellers del Govern estan relacionades amb la pèrdua de competitivitat de Balears com a destinació turística, el nou model de la radiotelevisió pública o la sortida de diferents grups polítics de la Subcomissió del Pacte educatiu que es debat al Congrés dels Diputats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.