Setmanari d'informació local - 138 anys

Poetes d'arreu de la Mediterrània retran homenatge a Manel Marí

19189
El poeta Manel Marí va morir de manera sobtada el passat 31 de gener. | UH/Arxiu

La consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Eivissa, Pep Tur, i la poeta i coordinadora de l'acte, Nora Albert, han presentat aquest dissabte l'acte d'homenatge al poeta eivissenc Manel Marí.

L'acte està organitzat per la Conselleria de Cultura del Govern de les Illes Balears, l'Ajuntament d'Eivissa i l'Associació d'Escriptors de Llengua Catalana (AELC), i compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics.

El poeta va rebre premis i reconeixements com el Premi Mallorca de Poesia l'any 2005 per l'obra No pas jo, el Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de 2007 amb el poemari El tàlem i l'any 2016 el títol Tavernàries va ser guardonat amb el Premi Valencià Alfons el Magnànim de poesia.

Després de la seva sobtada mort el passat 31 de gener, des de la Conselleria i l'AELC, s'ha volgut retre homenatge a aquest poeta. L'homenatge es durà a terme a l'auditori de l'Espai Cultural de Can Ventosa, el proper dimarts 20 de març a les 20.30 hores. L'acte serà conduït per Nora Albert, qui ha coordinat a tots els participants.

Acompanyament musical

A l'acte hi participaran 26 poetes d'Eivissa, de Mallorca i del País Valencià, amb acompanyament musical de Susanna Rozsa. Els poetes que participaran en l'acte són els següents: Antoni Albalat, Nora Albert, Pep Lluís Aguiló, Sebastià Alzamora, Iolanda Bonet, Miquel Cardell, Felip Cirer, Àngels Escandell, Carles Fabregat, Julio Herranz, Bernat Joan, Isidor Marí, Jordi Marí, Àngels Martínez, Pere Joan Martorell, Neus Planelles, Eduard Ramírez, Bartomeu Ribes. Fina Riera, Pau Sarradell, Emma Segura, Marià Torres, Sergi Torró, Eva Tur Antonio, Vicent Tur i Jaume Vidal Forteza.

La consellera Fanny Tur ha destacat que Marí «ho va aconseguir tot molt jove. Va viure i escriure intensament. Ens va deixar versos per definir tots els estats de l'ànima, tots els moments i etapes vitals. La seva era una poesia molt mediterrània».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.