Setmanari d'informació local - 138 anys

Els artistes Rafel Tur Costa i Erwin Bechtold reben la Medalla d'Honor 2018

19183
Aquest dissabte s'ha celebrat per primera vegada a Eivissa l'acte de lliurament de la Medalla d'Honor 2018, que ha estat per als pintors Rafel Tur i Erwin Bechtold. | CAIB

Impuls a la cultura. Aquest dissabte 17 de març, convocat per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià, s'ha celebrat per primera vegada a Eivissa l'acte de lliurament de la Medalla d'Honor 2018, que ha estat per als pintors Rafel Tur i Erwin Bechtold.

A l'acte, que s'ha fet al Museu d'Art Contemporani d'Eivissa i en el qual hi ha assistit la consellera Fanny Tur, qui ha lliurat els diplomes als guardonats, ha comptat amb la presència dels vuit acadèmics i dels pintors guardonats, en un acte en què Francisca Lladó Pol, secretària general de la Reial Acadèmia, ha fet la lectura de la concessió de la Medalla d'Honor, i Josep Prohens, president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià, l'exposició de mèrits dels guardonats, els quals, després, han expressat unes paraules d'agraïment.

També hi han assistit el conseller d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell Insular d'Eivissa, David Ribas, Margalida Marí, delegada territorial d'Educació d'Eivissa, Josep Marí, batle de Sant Josep de sa Talaia, Alfonso Molina, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, Joan Ribas, segon tinent d'alcalde, Elena López, tercer tinent d'alcalde, i Pep Tur, regidor de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament d'Eivissa.

Artistes de renom

En aquest sentit, Rafel Tur Costa (Santa Eulària des Riu, 1927) és un artista eivissenc que amb els seus plantejaments artístics d'avantguarda europea, d'abstracció radical, està emparentat amb el corrent majoritari dels artistes estrangers instal·lats a les Pitiüses i amb els grups més avançats de la pintura espanyola.

Per part seva, Erwin Bechtold (Colònia, 1925) és, segons ha explicat el Govern, «un dels veritables artistes de la plàstica contemporània per la seva aportació al món de les arts, per la seva gran capacitat creadora i per la projecció del seu treball en els escenaris internacionals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.