Setmanari d'informació local - 138 anys

La islamofòbia amb perspectiva de gènere i les comunitats gitanes centraran les II Jornades Stop Racisme

19089

L’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Socials ha presentat aquest dijous el programa de les II Jornades Stop Racisme, que enguany posarà l’accent en la islamofòbia amb perspectiva de gènere, les comunitats gitanes i les persones que es dediquen a la venda ambulant. Les jornades es faran el 20 i 21 de març i estan adreçades a professionals, membres d’entitats o persones a títol individual.

El regidor d’Igualtat, Aligi Molina, ha recordat que a Palma conviuen persones procedents de 170 països. «A Ciutat hi ha una gran riquesa cultural, fem feina per gestionar la diversitat de la millor manera possible mitjançant el foment de la cohesió social i la convivència i partint sempre de la necessitat de garantir els drets socials», segons Molina.

Programa

Les II Jornades Stop Racisme pretenen donar un major protagonisme a la feina dels serveis i entitats, visibilitzar la situació i les vivències de les persones víctimes de racisme i xenofòbia i aprofundir en les diferents tipologies de discriminació. Les taules rodones s’han articulat des de diferents perspectives, amb vivències en primera persona i la feina que desenvolupen les entitats socials i els professionals.

El 20 de març les activitats es desenvoluparan en el centre Flassaders on es duran a terme quatre taules rodones:

  • Islamofòbia amb perspectiva de gènere. Experiències i vivències properes de dones.
  • Les comunitats gitanes. Desmuntant prejudicis.
  • Bones pràctiques en prevenció i sensibilització.
  • Presentació de l’estudi “Venda Ambulant, una aproximació als perfils de les persones que es dediquen a la venda ambulant no regulada”.

El 21 de març es duran a terme a la Plaça d’Espanya de les accions de carrer adreçades a la prevenció del racisme i la xenofòbia entre les 10 i les 13.30 hores. Les accions que es faran són les següents:

  • Antídots contra la islamofòbia.
  • Exposició “Mira tu”, una reflexió sobre estereotips i prejudicis que estan a la base de situacions discriminatòries i d’abusos que generen patiment, desigualtat i conflictes.
  • Representació de l’obra “Frontera”, de la companyia Migrants. Tres funcions: a les 12, 12.30 i 13 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.