Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Institut Ramon Llull promou activitats amb artistes i acadèmics de les Balears arreu del món

19073

L’Institut Ramon Llull (IRL) ha programat per aquest any la promoció d'activitats que permetran que artistes, escriptors i acadèmics de les Balears viatgin a 18 països, entre els quals es troben el Marroc, Irlanda i Estats Units. Segons ha indicat en un comunicat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, entre aquestes activitats s'inclouen Be Balears, una setmana cultural balear a Bons Aires o l'actuació de l'Orquestra de cambra de Mallorca a Tunísia.

Així mateix, la Conselleria ha destacat l'actuació de Maria del Mar Bonet a l'Havana que anirà acompanyada d'una jornada literària o una activitat de circ i dansa que es durà a terme a Irlanda i que permetrà que per primera vegada el teatre de les Illes desembarqui en aquest país.

Del 7 al 13 de juny, i en col·laboració amb la Irish Street Artes, Circus & Spectacle Network, hi haurà presència de companyies de les Balears a diversos festivals. D'altra banda, en el Spraoi Festival de Waterford del 3 al 5 d'agost actuaran Circ Pànic, Hotel locandi i la companyia de Circ EIA.

Altres activitats seran les 33 Jornades internacionals per a professors de català a l'exterior, del 17 al 20 de juliol que se celebraran a la UIB, l'exposició 'Quan anar era tornar' de Toni Catany del 9 de març al 20 de maig en el Museu de les Arts Universitat de Guadalajara (Mèxic) o la participació de diversos grups catalans i balears en festivals de Jazz del Marroc.

Pel que fa als actes internacionals de commemoració de l'Any Pompeu Fabra, acadèmics de la Universitat de les Illes Balears com per exemple Nicolau Dols, Joan Melià o Joan Mas contribuiran en actes internacionals, així com altres jornades sobre llengua.

Amb l'objectiu de garantir la qualitat de la docència, la IRL ofereix formació permanent al professorat i promou accions dirigides als estudiants de l'exterior perquè completin la seva formació lingüística. Dins d'aquest marc, aquest any es realitzarà el tercer viatge cultural d'estudiants a les Illes Balears per a estudiants de la Universitat Nacional d'Irlanda en Maynooth, a més dels de les universitats de Liverpool, Durham i Newcastle i la segona edició de l'Estada lingüística d'estiu a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.