Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament demana que s'inclogui explícitament la compensació del transport interinsular de mercaderies

19053

El ple del Parlament ha aprovat aquest passat dimarts una proposició no de llei presentada per MÉS per Menorca amb la qual demana al Govern que inclogui «de manera explícita» la compensació de la totalitat dels costos del transport interinsular de mercaderies en les propostes per al nou Règim Especial per a les Balears (REB).

Aquest punt s'ha aprovat per la unanimitat de la càmera després d'incorporar una esmena transaccionada amb el PSIB. En concret, demanen tenir en compte tant al transport aeri com a marítim «sense exclusions de cap matèria primera ni manufactura». A més, en virtut del text aprovat el ple també insta al Govern al fet que reclami davant el Govern espanyol, «amb independència de les actuals negociacions» sobre el REB, el desenvolupament reglamentari de la compensació dels costos de transport.

Sobre aquest tema, volen que aquest desplegament es dugui a terme aprofitant la revisió del Reial decret de 1999 sobre compensació al transport marítim i aeri de mercaderies amb origen o destinació a les Balears. Aquest punt s'ha aprovat amb 20 abstencions (PP i Álvaro Gijón) i 37 vots a favor (la resta dels parlamentaris).

Finalment, el ple ha acordat demanar al Govern que estudiï la viabilitat de reclamar al costat del sector empresarial per la «inactivitat» del Govern espanyol en aquesta matèria, ja sigui per la via contenciós-administrativa o per un conflicte negatiu de competència davant el Tribunal Constitucional. En aquest punt, aprovat amb modificació in voce de MÉS per Menorca, el PP ha votat en contra.

El diputat que ha defensat la proposta, Josep Castells, ha justificat la seva «oportunitat política» ha assenyalat que encara que els governs autonòmic i estatal estiguin negociant en aquests moments el nou REB és «important que hi hagi un 'pla B'» si aquestes negociacions no arriben a bon port. En aquest sentit, Castells ha apuntat que la PNL ha estat «proposada en clau interna» des de les Balears i ha recalcat la necessitat de «demostrar l'actitud de contundència i reivindicació» des de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.