Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort preveu recuperar prop d'un 12% de l'espai públic amb l'ordenança de les terrasses

19019

L'Ajuntament de Palma preveu recuperar fins a l'11,42 per cent de l'espai públic amb la nova Ordenança Municipal d'Ocupació de la Via Pública, a través, principalment, de la reducció de la grandària de les terrasses. Segons han informat des de Cort, els principals objectius de la normativa són recuperar espai públic, aconseguir un equilibri entre l'activitat econòmica i el descans dels veïnats i millorar l'accessibilitat de persones amb diversitat funcional.

Precisament, per facilitar el pas, les terrasses de nous locals, així com al centre de Palma i Santa Catalina, s'hauran de deixar 2,5 metres entre les façanes i les terrasses, mentre que la resta de la ciutat, de moment es mantendrà la regulació anterior de 2 metres. Aquesta normativa municipal suposa que un 4 per cent de les terrasses desapareguin, així com les «microocupacions» d'alguns establiments, com, per exemple, les dues cadires i la taula que un bar podia col·locar enfront de la porta del local.

Des de l'Ajuntament han reiterat que es tracta d'una ordenança que compta amb el «consens de totes les parts, entre restauració, veïnats, Ajuntament i Defensora de la Ciutadania, després de més d'un any de negociacions». El Consistori ha presentat aquest dimarts l'esborrany de l'ordenança municipal, que es debatrà en el proper ple del mes de març per a la seva aprovació inicial. Posteriorment s'obrirà un període d'exposició pública.

El Consistori ha presentat aquest dimarts l'esborrany de l'ordenança municipal, que es debatrà en el proper ple del mes de març per a la seva aprovació inicial. Posteriorment s'obrirà un període d'exposició pública. El batle de Palma, Antoni Noguera, ha assegurat que es tracta d'una ordenança en la qual no hi ha «ni guanyadors ni perdedors, sinó que és d'interès general i que ve a posar solució a un problema històric de la ciutat».

Per la seva banda, la tinent de batle de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, ha defensat que el compromís de Cort era fer una ordenança «molt participtiva, democràtica i pensant a Palma i la seva ciutadania».

Regulació pròpia
Alguns espais com la plaça d'en Coll, plaça de la Mercè, l'Arenal i els carrers Blanquerna i Fàbrica comptaran amb la seva pròpia regulació. A la plaça d'en Coll es preveu recuperar un 33,65 per cent d'espai públic i el 13,76 per cent a la Mercè. Al carrer Blanquerna es recuperarà un 5 per cent d'espai públic i el 3,83 per cent del carrer Fàbrica.

La nova normativa també prohibeix tendals amb ancoratge en el paviment i es dóna un termini de 18 mesos als negocis per a la seva adaptació a la nova normativa. Els elements autoritzats han de ser mòbils, fàcilment desmuntables i s'hauran de retirar, juntament amb les taules i cadires, diàriament, en finalitzar l'horari
previst a la llicència.

Amb aquest ordenança, les terrasses només podran ocupar l'espai al davant a la façana de cada local. Per ocupar l'espai adjacent a l'establiment s'haurà de comptar amb l'aprovació de la comunitat de propietaris de tota la finca, però només es permetrà ocupar el doble de la façana de l'establiment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.