Setmanari d'informació local - 138 anys

Els margers del Consell de Mallorca, premiats amb el 'Siurell de Plata 2018'

18933

El director insular de Medi ambient del Consell de Mallorca, José Manchado, ha recollit aquest capvespre el premi 'Siurell de Plata 2018' que l'Associació Balear d’Agroturisme i Turisme d'Interior ha atorgat als margers del Consell. Segons ha informat el Consell, aquest guardó vol reconèixer la feina feta per aquest col·lectiu per a la promoció del turisme rural i cultural, les tradicions i el paisatge de Mallorca.

A l'acte també hi han estat presents: el coordinador de la Unitat de Senderisme i 'pedra en sec' del Departament de Medi ambient, Antoni Reynés, diversos margers en representació dels seus companys i mestres margers de la primera escola de margers.

Enguany es compleixen 30 anys des que el Consell es va fer càrrec de l'Escola de Margers de Mallorca i a dia d'avui és de les poques institucions europees que disposa d'un equip de margers en plantilla. Actualment, la institució està treballant per la inclusió de l'ofici al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals (CNCP), i la creació de la seva Certificació Professional.

Segons el Consell, aquest pas permetrà engegar accions formatives amb titulacions oficials homologades, i assegurar el reconeixement de l'ofici i dels professionals a nivell estatal i europeu. A més el Consell col·labora en la candidatura perquè la tècnica constructiva de la 'pedra en sec' sigui patrimoni cultural immaterial de la humanitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.