Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell inverteix 80.000 euros per rehabilitar la Casa de Menorca de Barcelona

18763

El Consell de Menorca, a través del Departament de Cooperació Local, invertirà 80.000 euros en la millora i rehabilitació de la Casa de Menorca de Barcelona, partida inclosa ja en el pressupost de 2018.

Les actuacions per a millorar aquest edifici de titularitat del Consell venen donades per un informe tècnic que marca les prioritats de la inversió. La necessitat d’actuar a la Casa de Menorca ve arran del resultat de la Inspecció Tècnica d’Edificis de l’Ajuntament de Barcelona, per la qual cosa s’inicia el procediment per a la posada a punt.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, i la responsable de la Casa de Menorca de Barcelona, Sílvia Gomila, han presentat avui en roda de premsa les principals actuacions de millora de l’edifici.

Cal recordar que en el Consell d’Administració de l’entitat Immobiliària Casa de Menorca a Barcelona S.A., celebrat el passat dia 12 de gener, la consellera Salord ja va manifestar que s’havia procedit a encarregar l’informe d’actuacions a l’arquitecte Javier Villavieja Buena, d’acord amb la proposta realitzada per Sílvia Gomila, per la qual cosa en breu s’iniciaran les obres de manteniment i millora.

També cal recordar que la Casa de Menorca és un edifici de cinc plantes, amb pisos destinats a l’allotjament d’estudiants menorquins a Barcelona. A més també disposa de dos locals per a trobades i difusió de la cultura menorquina als residents menorquins i simpatitzants de Menorca a las capital catalana.

Així idò, l’objectiu primer del Departament de Cooperació Local és millorar les condicions de l’espai d’habitatge adreçat a estudiants menorquins que cursen estudis a Barcelona. A partir d’aquí, i amb l’adequació de la sala d’actes o teatre, aquest espai i la sala de reunions del primer pis s’han de convertir en un lloc idoni per a la realització d’activitats socials i culturals, i com a punt de confluència de la comunitat menorquina a Barcelona.

Les principals actuacions que es duran a terme són:

- Millora de les instal·lacions elèctriques, reparació de canals, pintar l’escala principal i altres dependències, reparació o canvi de fusteria.

- Arranjar la façana de l’edifici i pintar-la.

- A la sala d’actes o teatre es durà a terme un reforçament de l’estructura, revisió de la coberta per evitar l’entrada d’aigua, reparació de la claraboia, reparació de parets i paviments afectats per les humitats. Així mateix, s’estudiarà l’eliminació de l'escenari per aconseguir una major polivalència de la sala mitjançant elements mòbils.

- Estudiar i resoldre el sistema d’evacuació del teatre i l’accés per a persones amb mobilitat reduïda.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.