Setmanari d'informació local - 138 anys

Les dones del Govern municipal de Palma mostren el seu suport a la vaga feminista

18725

Portaveus municipals del PSIB, MÉS, Podem regidores de l'equip de govern i directores generals se sumaran a la vaga feminista del 8 de març amb aturades de 24 o dues hores.

Segons ha recollit aquest divendres l'Ajuntament de Palma, la directora general d'Igualtat, Lucía Segura, ha explicat que la vaga del 8 de març té quatre línies: vaga laboral, vaga estudiantil, vaga de consum i vaga de cures. Així mateix, ha recordat que la vaga es podrà seguir o bé durant tot el dia, convocada pels sindicats com a CGT o STEI, o bé amb aturades de dues hores per torn convocada per UGT i CCOO.

«Les dones de l'equip de govern municipal secundarem la vaga del 8 de març perquè des de la nostra situació privilegiada no podem més que unir-nos a la lluita plantejada pels moviments feministes», ha indicat Segura. Igualment, ha lamentat que «moltes dones per múltiples motius volen fer vaga però no podran fer-la per ser les úniques dones en la llar o per l'explotació laboral».

Per la seva banda, la portaveu adjunta del PSIB, Angélica Pastor, ha recordat que «les dones ocupen només el 30 per cent dels llocs directius a Espanya». La portaveu de MÉS, Neus Truyol, ha explicat que dia 8 de març «no hi ha res celebrar i hi ha molt per lluitar». «Consideram important parar la normalitat de la ciutat per visibilitzar tota la discriminació les desigualtats del sistema patriarcal i masclista», ha dit.

Finalment, la portaveu de Podem Palma, Antònia Martín, ha sostengut que «és un dia de lluita i de reclamar i reivindicar la necessitat de les dones d'ocupar el nostre espai».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.