Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Avenc de Son Pou requereix un estudi de conservació a causa de la pressió humana

18721

La cova del Avenc de Son Pou serà objecte d'un estudi tècnic sobre l'estat de conservació de l'hàbitat i, per tant, estarà tancada al públic durant el treball que realitzin els científics.

Segons ha informat la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca, experts en ambients hipogeus realitzaran un estudi tècnic sobre l'estat de conservació de la cova que es troba del Paratge natural de la Serra de Tramuntana en el terme municipal de Santa Maria.

L'objectiu és poder definir les actuacions que s'han de dur a terme per conservar els valors naturals i geològics d'aquesta cavitat i per determinar què freqüència de visites és la més adequada.

La facilitat de l'accés ha fet que sigui un espai molt visitat per grups de científics, d'escolars, turistes i de públic en general, visites per les quals és necessària una autorització del Paratge natural i de la propietat de la finca. A causa de l'accés de visitants de manera continuada, la cavitat ha sofert diversos impactes al llarg d'aquests anys.

Per garantir que aquestes visites no siguin un perill per a la conservació dels seus elements geològics ni d'algunes espècies vulnerables que habiten en ell, com un escarabat endèmic o les ratapinyades que s'han instal·lat últimament, es farà aquest estudi, que permetrà definir el nombre de persones que pot rebre aquest espai.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.