Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP demana que totes les administracions comptin amb servei de llengua de signes

18707

El Partit Popular al Consell de Mallorca, mitjançant de la consellera Catalina Cirer, proposarà en el pròxim Ple, previst per al pròxim 9 de març, que la institució insular insti la resta d'administracions a disposar del servei d'intèrpret de llenguatge de signes per a poder atendre les persones que ho requereixin.

Així mateix, plantejarà al Ple insular la promoció i difusió del coneixement d'aquest llenguatge «a fi de donar nous passos cap a una major igualtat i no discriminació dins d'una societat inclusiva».

Cirer assegura que el Consell de Mallorca, per mitjà de l'IMAS, disposa d'un servei específic d'intèrprets «que compta amb uns magnífics professionals, de reconegut prestigi i que duen a terme la seva feina amb gran dedicació». No obstant això, l'any 2016 només es varen dur a terme 1.381 serveis, atenent a 136 persones, «que no són, ni de bon tros, les necessitats que té el col·lectiu de persones sordes a Mallorca».

De fet, afegeix Cirer, «és pràcticament impossible que una institució pugui donar resposta a les possibles necessitats de les persones sordes durant les 24 hores del dia. Per aquesta raó, amb aquesta proposta pretenem la implicació de totes les administracions en relació a unes persones que tenen el dret a accedir amb normalitat, sense barreres de comunicació, a qualsevol àmbit públic i privat de la nostra societat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.