Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB denuncia la destrucció d'una duna a Cala Llombards

18655

El GOB ha denunciat aquest dimecres davant la Conselleria de Medi Ambient i la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient la destrucció d'una duna a Cala Llombards, Santanyí.

Com es pot apreciar a la fotografia aèria que ha facilitat l'entitat ecologista (IDEIB, 2015), al costat nord de la platja i a uns 60 metres de la mar s'hi trobava una formació dunar que ocupava uns 300 metres quadrats i que era present fa almanco 15 anys (ja apareix a la fotografia de l'any 2002).

«La duna estava coberta l'habitat natural 2120 de la Directiva d'Hàbitats 42/93/CEE (dunes blanques) amb presència d'espècies com el gram de platja (Sporobolus pungens) i el lliri de mar (Pancratium maritimum). De forma general aquest és un hàbitat amenaçat a les Balears, sotmès a moltes pressions antròpiques que l'estan degradant. Precisament la destrucció directa amb finalitat turística és una de les amenaces més importants que pateix». 

Des del GOB demanen a Medi Ambient que esclareixi els fets i inicïi el corresponent expedient sancionador contra els autors de la destrucció de la duna.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.