Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB al·lega contra la projecció d'un nou sector comercial a Santa Margalida

L'entitat considera que és desmesurat i que no està en absolut justificat un nou urbanitzable per a usos comercials en una zona que ara és tot pinar i garriga

18653

El GOB ha presentat al·legacions aquest passat dimarts a la revisió de les Normes Subsidiàries (NNSS) de Santa Margalida, ja que consideren que l'acord de l'Ajuntament de Santa Margalida pel que s'aprova la revisió de les NNSS i la seva exposició pública, «és nul de ple dret, ja que no va acompanyat del corresponent document ambiental tal com determina la Llei d'avaluacions d'Impacte Ambiental de les Illes Balears».

Per altra banda però, el GOB ha centrat les seves al·legacions al nou sector de sòl urbanitzable comercial de 39.000m2 que l'Ajuntament projecta en una zona actualment de pinar i garriga. En aquest sentit, l'entitat ecologista ha considerat que «per res queda justificada la necessitat d'aquest desmesurat nou sector de sòl urbanitzable per a usos comercials i que tampoc no s'han avaluat els impactes que se'n podrien derivar del seu desenvolupament». «Com per exemple, els efectes sobre la mobilitat que tendria una activitat comercial d'aquestes dimensions», han afegit.

Per al GOB, aquesta manca de justificació «resulta encara més sorprenent si es té en compte la manca de desenvolupament, des de les NNSS del 86 fins a la data present, del sòl destinat per a usos terciaris i de serveis prevists al llarg de l'eix de la carretera a Artà».

Per tot això, des del GOB han demanat que s'anul·li l'acord de revisió de les NNSS del 30 de novembre del 2017 i que, «en qualsevol cas, es descarti la proposta d'aquest nou sector urbanitzable (SUDO-02CP) comercial de 39.000m2 perquè és desmesurat i no està en absolut justificat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.