Setmanari d'informació local - 138 anys

L’arquitecte Josep Lluís Mateo és l’elegit per construir el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

18635

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha resolt el concurs d’idees per a la construcció del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, a Llucmajor, a favor de l’arquitecte català Josep Lluís Mateo i el seu estudi Mateo Arquitectura. A més dels premis que s’estableixen, se li adjudicarà el servei de redacció del projecte bàsic i d’execució i la direcció d’obra, així com els treballs derivats per a la rehabilitació de la casa del fotògraf llucmajorer, la del també fotògraf del mateix poble Toni Monserrat i un tercer immoble anomenat sa Trinxa.

El segon i tercer lloc han estat, respectivament, pel projecte de l’arquitecte Diego Pastoriza Estévez, de l'estudi Socaire Arquitectos, i pel projecte d’Antonio Forteza Forteza.

El dia 7 de desembre va sortir publicat al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i al BOIB la resolució per la qual s’iniciava el procediment de concurs d’idees amb intervenció de jurat de  l’avantprojecte per a la construcció del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany.

Al concurs s’hi han presentat 43 propostes arquitectòniques, dues de les quals varen quedar excloses, com a avantprojecte per a la construcció del nou Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, on actualment es troben els tres habitatges ubicats en el C/ del Convent, 31 i 33, així com al C/ del Cardenal Rossell,4, de Llucmajor. Els tres espais es convertiran no només en un centre d’interpretació de l’obra del fotògraf Toni Catany sinó que també serà un centre de divulgació d’aquesta disciplina artística i conservarà l’arxiu i col·lecció de Toni Catany.

Els vuit membres del jurat, que ha estat presidit per la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i com a vicepresident, Francesc Miralles, vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, ha estat format, a més, per Jaume Tomàs Oliver, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Llucmajor, Santi Ribas i Óscar Canalis, de la Direcció General d’Arquitectura del Govern, Bernat Nadal i Guillem Tomàs, arquitectes designats per la Junta del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, Toni Garau, director de la Fundació Toni Catany, Toni Sansó, director general de Turisme, i Lluís Segura, secretari del jurat i secretari de la Fundació Toni Catany.

Josep Lluís Mateo 

Josep Lluís Mateo (Barcelona, 1949) dirigeix l’estudi propi Mateo Arquitectura. Entre els seus projectes més recents destaquen la remodelació del Mercat del Ninot de Barcelona, la seu de la Filmoteca de Catalunya, el Centre de Cultura Contemporània de Castelo Branco a Portugal o el pavelló d’entrada a la Galeria Nacional de Praga. Ha fet i executat obres importants a França, Alemanya, Suïssa, Holanda, Croàcia, Txèquia, la Xina o el Líban, entre altres països. Va cursar estudis d’arquitectura a l’Escola d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i va ser doctorat amb honors a la Universitat Politècnica de Catalunya. És catedràtic emèrit d'Arquitectura i Disseny a l’Institut Federal Suís de Tecnologia a Zuric des del 2002. Va ser professor convidat d’arquitectura a l'escola de Disseny de la Universitat de Harvard, el 2015. És membre de l'Ordre dels Arquitectes de París, Societat Suïssa d'Enginyers i Arquitectes (SIA) a Zuric i l'Associació Arquitectònica Professional Catalana (COAC) a Barcelona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.