Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort forma els seus empleats per a l'aplicació de la nova Llei de Contractes

18605

L'àrea de Funció Pública i Govern Interior de l'Ajuntament de Palma ha organitzat cursos per a tècnics municipals i càrrecs públics per a l'aplicació de la nova Llei de Contractes, que entrarà en vigor el 9 de març.

Segons ha informat en un comunicat el Consistori, el divendres ja es van iniciar els cursos de l'Escola Municipal de Formació, mentre que el dimarts i el dimecres continuaran les sessions formatives.

A més d'aquests tres cursos per a personal de l'Ajuntament, el 9 de març es farà una formació al centre Flassaders dirigida als càrrecs públics.

Nova normativa

Amb l'entrada en vigor de la nova normativa, les administracions han de reorganitzar-se, ja que estableix nous procediments i modifica la quantia i prescripcions de determinats tipus de contractes. La regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, ha assegurat que «la formació teòrica i pràctica esdevé un instrument imprescindible, per dotar de competències al personal de l'Administració».

La primera jornada es va centrar en 'La nova Llei de contractes' i va ser impartida pel lletrat del Parlament, Gabriel Payeras, en la qual es va analitzar el nou escenari de la llei i es van estudiar les plantilles/models dels principals tipus de plecs, a més d'altres aspectes com la contractació electrònica i la transparència.

Durant la segona sessió es tractarà ‘La professionalització del seguiment i la supervisió de contractes', en un curs impartit per l'expert en clàusules socials Santiago Lesmes; mentre que la tercera formació, titulada 'Contractació pública sostenible: com ambientalitzar un contracte', serà impartida per Josep Esquerra, d’Ecoinstitut.

Un total de seixanta persones participen en aquests cursos. Jhardi, fa un balanç «molt positiu» de l'evolució de les jornades, «on la participació ha estat notable». En aquest sentit, Jhardi assenyala que «una correcta i completa formació, millora les competències del personal i conseqüentment la qualitat dels serveis públics».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.