Setmanari d'informació local - 138 anys

La Mesa d'Educació aborda l'esborrany d'oposicions docents del 2018

18595

La Mesa Sectorial d'Educació ha tractat aquest dilluns l'esborrany de la convocatòria d'oposicions docents pel 2018, amb el qual s'han introduït novetats per «fer una convocatòria més justa per als opositors» dins dels marges que marca el Reial decret del Ministeri espanyol.

Així ho ha explicat la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, que ha apuntat que amb aquesta proposta la Mesa intenta «afavorir al màxim a l'opositor» en «els marges limitats» que deixa la normativa del Ministeri espanyol.

El document s'ha tractat prèviament en meses tècniques i es va enviar als sindicats perquè poguessin fer aportacions. Segons ha indicat la Conselleria d'Educació, s'ha elaborat partint de l'experiència de les oposicions convocades l'any passat i «amb l'esperit de millorar el procés el màxim possible per als opositors».

En aquesta línia, Sánchez ha destacat que l'esborrany preveu «més temps per fer les proves, fer-les en dos dies i més temps per defensar la part que demostra millor el que és un docent a l'aula» (la part corresponent a didàctica i programació), i la primera part, la més relacionada amb el temari, «deixar-la en mans del tribunal, de manera anònima». «Pensem que ajuda als opositors», ha apuntat.

Sánchez ha explicat que en la mesa tècnica es valoraren les modificacions del Reial decret de les oposicions del Ministeri espanyol i «va quedar clar» que no va agradar ni al Govern ni als sindicats. «Però és el que hem d'aplicar, encara que estem tots d'acord en el fet que s'hauria de canviar el model d'oposició», ha lamentat.

Novetats
Entre les novetats del document destaquen que les dues parts de la primera prova de la fase d'oposició seran anònimes i es faran en dies diferents. A més s'ha eliminat la lectura pública. Així mateix, el canal de comunicació dels tribunals serà a través de l'aplicació informàtica de Gestió d'Oposicions Docents. Així, mitjançant el web es podrà accedir a les llistes amb les qualificacions de les diferents proves.

Paral·lelament, es permetrà l'ús d'aparells electrònics per a l'exposició de la unitat didàctica; i, seguint la línia de la majoria de les comunitats autònomes, les reclamacions es podran fer tant al final de la fase d'oposició com al final de la fase de concurs (mèrits), a més de la possibilitat de presentar recurs d'alçada.

Igualment, s'inclouen les modificacions derivades dels canvis del Reial decret del Ministeri espanyol: es modifiquen el nombre de temes que entren en el sorteig i es modifiquen la ponderació i els punts per experiència laboral prèvia en l'ensenyament públic. Es preveu que la convocatòria d'oposicions es pugui publicar a principis de març.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.