Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat rep els dos joves que patiren una agressió homòfoba i catalanòfoba

18585

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha rebut en audiència aquest dilluns als joves que patiren a Palma una agressió homófoba i catalanòfoba el passat divendres passat i ha destacat el seu «coratge i valentia per denunciar-ho».

Així mateix, Ensenyat ha subratllat que les Balears són «pioneres en la lluita LGTBI» i ha reiterat que «aquestes coses no poden passar». «Fets com aquests no poden tornar a passar i, si passen, han de denunciar-se de manera immediata», ha remarcat el president. En declaracions a la premsa, una de les víctimes ha animat a la ciutadania a denunciar aquest tipus d'agressions i ha dit que no tenguin por. «Hem mostrat el que passa avui, unes agressions verbals i físiques», ha afegit.

El vicepresident de la institució insular, Jesús Jurado, ha expressat que «és important entendre que això és un problema de tota la societat i que no podem deixar-ho passar, hem d'estar a prop d'aquestes persones i donar suport a la seva valentia». D'altra banda, des de l'Ajuntament es va anunciar que les causes de l'agressió foren per la orientació sexual dels joves i per parlar català. En aquesta línia, una de les víctimes ha aclarit que la qüestió de la llengua va ser «l'inici de tota la situació que es va generar després».

Així, l'Ajuntament de Palma es va sumar a la condemna d'aquest atac i va informar que la denúncia dels fets va arribar a la Policia Local de Palma i que serà tramitada com a delicte d'odi.

MÉS, EUIB i Podem condemnen l'agressió
Per la seva banda, Esquerra Unida de les Balears (EUIB) també ha condemnat aquesta agressió i l'han titllat de «covarda». EUIB ha instat a les autoritats competents a investigar a fons aquest succés «per trobar els culpables i aplicar-los les mesures corresponents».

Des de la Secretaria LGTBIQA de Podem també s'han pronunciat insistint que aquesta agressió «s'emmarca plenament dins dels anomenats delictes d'odi, ja que les víctimes foren agredides per la seva condició d'homosexuals i per parlar en català». «Creim que és intolerable que fets com aquest encara es produeixin avui, i demanem a les forces de l'ordre i la Justícia que siguin implacables en la seva persecució», han conclòs des de Podem.

Per la seva banda, la diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar ha rebutjat l'agressió i els «atacs a la llibertat d'expressió». «Manifestar el nostre suport i solidaritat amb aquests autors i creadors que sofreixen atacs a la llibertat d'expressió que impedeixen que la gent pugui pensar i crear en llibertat», ha afegit.

Finalment, ha mostrat la seva indignació amb la fiança de 30.000 euros imposada a la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón, per possibles delictes d'injúries i calúmnies amb publicitat contra el conegut militant d'extrema dreta i president de l'associació de Pares Separats, Jorge Skibinsky, en considerar que és «desproporcionada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.