Setmanari d'informació local - 138 anys

La Comissió de Fosses recull fins a vint proves d'ADN dels familiars de les víctimes

18471

La Comissió Tècnica de Persones Desaparegudes i Fosses de les Balears ha recollit fins ara una vintena de proves d'ADN i ha reiterat als familiars de víctimes desaparegudes de la Guerra Civil espanyola que es facin les analítiques.

Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, fins aquest dimecres s'havien recollit 20 mostres d'ADN de familiars d'un total de 18 víctimes desaparegudes durant la Guerra Civil espanyola i el franquisme per part de la Comissió Tècnica de Persones Desaparegudes i Fosses, adscrita a la Conselleria. En concret, les mostres recollides són de quatre fills i quatre filles, cinc nétes, tres nebodes, dues nebodes-nétes i dos nebots-néts. A més, han aportat fotografies i documents sobre els seus familiars represaliats.

Es tracta de víctimes que suposadament es troben enterrades a les fosses de Marratxí (1), Manacor (2), les Figueretes (1), la Coma (1), Porreres (2) o de les quals no es coneix on estan enterrades (11). Totes són víctimes desaparegudes entre el 1936 i 1939.

La Comissió Tècnica de Persones Desaparegudes i Fosses ha destacat la importància que totes les famílies que tenguin parents desapareguts es facin les proves d'ADN per contrastar-les amb les restes exhumades i les que es puguin exhumar durant aquest any de cara al pla d'acció d'exhumacions que desenvoluparà la Conselleria.

Les persones interessades a fer-se la prova es poden posar en contacte amb la Direcció general de Participació i Memòria Democràtica de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports per acordar dia i hora en el telèfon 971.177.860.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.