Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort planteja a IB3 l'emissió del documental 'Palma, cruïlla de mons'

18441

El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, s'ha reunit aquest dimecres amb el director d’IB3 Televisió, Joan Carles Martorell, a qui li ha plantejat la possibilitat d'emetre el documental 'Palma, cruïlla de mons' de Miguel Eek, una producció de Mosaic Produccions que va ser finançada per l'Ajuntament de Palma.

Aquest documental, que compta amb la participació de les persones que conformen el Banc de Cultures del Consistori, pretén «escurçar distàncies amb aquelles persones que en algun moment van prendre la decisió d'anar-sen dels seus països, per voluntat pròpia o forçada» i vol ser una «forma de construir ponts i generar interacció», segons han explicat des de Cort.

Així mateix, el documental pretén fer descobrir una nova mirada cap a les persones migrades, ajudant a mostrar el que hi ha en comú i valorant també les diferències que enriqueixen.

Aquesta producció és també un recordatori que «l'equiparació de drets i la no discriminació són l'únic camí pel qual es poden arribar a desenvolupar sentiments de pertinença, sempre des de la perspectiva d'una ciutadania inclusiva i del reconeixement positiu de la diversitat», han expressat des de l'Ajuntament.

Molina s'ha mostrat «satisfet» per la trobada, ja que IB3 ha acollit de forma «positiva» la possibilitat d'emetre aquest documental. En aquesta línia, l'objectiu de la jornada era elaborar una sèrie de recomanacions entorn de tres eixos temàtics que afecten de manera significativa la informació que rebem respecte dels moviments migratoris, les persones que sol·liciten el dret d’asil, i la diversitat cultural.

Finalment, Molina i Martorell han acordat fer arribar el document al Consell Assessor de Continguts de l'ens públic per a la seva valoració.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.