Setmanari d'informació local - 138 anys

Dones Juristes de Catalunya presenten ‘No afluixis la llengua’, contra el llenguatge sexista

18405

L’Associació Dones Juristes de Catalunya presentarà un blog de vuit capítols, en format vídeo, contra el llenguatge sexista per a l’adolescència. Ho farà el proper dia 2 de març a la Bonnemaison (Barcelona) sota el títol ‘No Afluixis La Llengua’. Participaran a l’acte Bel Olid, escriptora, traductora, i professora de llengua a la Universitat Autònoma de Barcelona, i Irene Yúfera, lingüista del grup de recerca EDAP (Estudis del Discurs Acadèmic i Professional) de la Universitat de Barcelona.

L'Associació Dones Juristes explica en un comunicat que «les desigualtats de gènere i les violències masclistes en la població jove són més que evidents», ja que es pot trobar a molts elements del nostre dia a dia com a la publicitat, la música, el llenguatge o inclús als mitjans de comunicació.

Defensen, per tant, que el llenguatge és una construcció social que reflecteix la nostra manera d’entendre, veure i  analitzar la realitat que ens envolta.

‘No afluixis la llengua’ vol aportar eines metodològiques i continguts per identificar el  llenguatge sexista i facilitar un espai de coneixement, informació i reflexió a la població jove, en particular, per alertar-los dels riscos de la utilització d’un llenguatge sexista i dotar-los de recursos, eines i pràctiques lingüístiques no sexistes i inclusives, que els ajudin a integrar la igualtat i l’equitat com a valors imprescindibles per assolir una societat  igualitària i sense discriminacions.

El vlog es divideix en vuit capítols, el primer es presentarà el 2 de març a La Bonemaison, i s'emetran a Youtube cada 15 dies a partir del 7 de març. Als vídeos es parlarà de, entre d’altres, manspreading, de la música, de la publicitat sexista, dels genèrics, de la comunicació no verbal i dels mitjans de comunicació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.