Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca iniciarà la 'Ruta del Vidre' per 17 municipis

18365

El Departament de Medi ambient del Consell de Mallorca i Ecovidrio iniciaran la 'Ruta del Vidre', en la qual participaran 17 municipis de Mallorca. La iniciativa, que cerca fomentar la separació en origen de cristall, ha estat presentada aquest dilluns per la consellera de Medi ambient, Sandra Espeja, i el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes.

L'objectiu és sensibilitzar la població sobre la importància de separar en origen els envasos de vidre i augmentar el percentatge de recollida en els municipis.

La campanya es durà a terme a 17 municipis de Mallorca: Alcúdia, Andratx, Ses Salines, Llucmajor, Manacor, Artà, Capdepera, Calvià, Santa Margalida, Felanitx, Campos, Marratxí, Muro, Pollença, Inca, Santanyí i Son Servera.

A partir del 20 de febrer i fins al 22 de març dos educadors ambientals es desplaçaran a aquests municipis per realitzar tallers educatius per aprendre a separar correctament. Així mateix, es durà a terme un estudi per avaluar els hàbits de reciclatge a les llars i establiments hotelers dels municipis participants. D'aquesta manera, es podran aconseguir dades concretes per poder portar campanyes adaptades a les necessitats de cadascun dels pobles.

Durant 2017 es van recollir 26.400 tones de vidre, la qual cosa suposa un increment de 7,5% respecte a 2016.

Espeja ha ressaltat que encara que el vidre és una de les fraccions que més se separa encara es troben amb freqüència aquest material en la incineració. En aquesta línia, des del Consell han recordat la importància de separar bé en origen el vidre, ja que el seu material es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos de manera indefinida i sense perdre les seves propietats originals. Per això, «apostam per campanyes com aquestes per poder conscienciar i donar resposta als dubtes de la ciutadania», ha postil·lat Espeja.

Per la seva banda, el gerent d’Ecovidrio ha indicat que a través d'aquesta ruta verda esperen «arribar al màxim nombre de mallorquins» per «conscienciar de la importància d'incorporar el reciclatge d'envasos de vidre en els seus hàbits diaris».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.