Setmanari d'informació local - 138 anys

Podemos demana un sistema per acostar el català als sanitaris nouvinguts

18231

El Grup Parlamentari Podemos ha registrat aquest dijous una proposició no de llei (PNL) en la qual demanen, entre altres coses, la creació «d’un servei de benvinguda» per a professionals sanitaris nouvinguts a les Balears que inclou un «acolliment lingüístic» que té com a objectiu acostar la llengua catalana a aquest col·lectiu. Les diputades de la formació Laura Camargo i Marta Maicas han presentat aquesta iniciativa, així com altres dues relatives a la creació d'un observatori de desigualtats en salut per a la Comunitat autònoma i a la promoció de la dieta mediterrània.

Segons ha explicat Camargo, la intenció és crear un protocol d'acolliment de professionals sanitaris que els ajudi en la seva instal·lació a les Balears perquè la gent de fora pugui treballar en «les millors condicions i així fidelitzar la plantilla sanitària».

A més del servei per acostar el català als professionals no catalanoparlants mitjançant cursos, la proposta inclou mesures a nivell general en contra de les retallades realitzades en «l’època fosca del PP». Així, proposen completar tots aquells serveis que sigui possible la falta de personal i que es redueixi la taxa d'interinitat per estabilitzar les plantilles amb la convocatòria d'oposicions.

Entre altres millores, també cerquen que els contractes d'interinitat siguin més estables, de mínim d'un any o el reconeixement de la doble insularitat per a Eivissa i Menorca, com ja es fa a Formentera.

Respecte a l'observatori de desigualtats a salut, Maicas ha explicat que la seva intenció és que sigui «un instrument de formulació i avaluació de polítiques públiques i accions socials per avançar en l'equitat en salut i el benestar social».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.