Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma homenatja Margalida Jofre, la primera dona presidenta d’una associació de l’Estat

18229

Des d’aquest dijous Palma compta amb un carrer dedicat a Margalida Jofre i Roca, la primera dona presidenta d’una associació de l’Estat i que fundà l’Associació de Persones Sordes de Mallorca l’any 1947, ara fa 75 anys. L’Ajuntament de Palma ha atès així una petició que formulà aquesta associació a la comissió de Toponímia.

A l’acte de descobriment de la placa hi han assistit nombrosos membres d’aquesta associació, entre ells la presidenta de l’Associació de persones sordes de Mallorca, Ana Maria Ruiz, que ha recordat la labor que féu Jofre.

La tinent de batle de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi; el regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, el vicepresident del Consell de Mallorca, Jesús Jurado i la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón, han assistit al descobriment de la placa d’aquest nou carrer ubicat a la zona de Sa Teulera.

Jhardi ha destacat el paper de Jofre com a «dona que obri barreres i camins que semblen dificilíssims d'obrir». «Avui li fem aquest homenatge tan sentit, la seva gran tasca en uns anys molt difícils perdura en el temps, va donar veu a un col·lectiu silenciat fins llavors», ha dit. La directora general d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Lucía Segura, per la seva banda, ha explicat que Palma «és una ciutat on les dones no estan representades, pràcticament no hi ha noms de dones als carrers, ni escultures ni murals...Amb l’acte d’avui retem homenatge a na Margalida i, a la vegada, comença’m a revertir aquesta situació», ha dit, i ha recordat que el Pla d’Igualtat 2017-2021 de l’Ajuntament de Palma «té com objectiu incrementar la representació de les dones perquè ocupin el lloc que els correspon», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.