Setmanari d'informació local - 138 anys

Científiques mallorquines donen a conèixer la tasca investigadora de les dones en els centres educatius

18225

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March acompanyat del director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, ha participat avui a l’IES Ramon Llull en les xerrades investigadores ‘Científiques a l’aula’ que amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en Ciència (11 de febrer), ha organitzat l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), juntament amb la Conselleria d’Educació, i amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

Aquestes xerrades amb investigadors de diferents branques científiques es fan a diversos centres escolars de les Illes Balears per contribuir al foment de les vocacions científiques entre les nines i els nins, i fer visible la tasca investigadora de les dones.

Les visites tenen per objectiu proporcionar als nins i a les nines referents científics femenins, explicar-los el paper de la ciència i la recerca en la societat, demostrar als estudiants com s’utilitza la ciència en el «món real» i transmetre la idea que la ciència és una professió viable i emocionant. I és que, d’acord amb un estudi fet a 14 països, la probabilitat que les estudiants acabin un grau, un màster i un doctorat en alguna matèria relacionada amb la ciència és del 18 %, 8 % i 2 %, respectivament, mentre que la probabilitat per als estudiants masculins és del 37 %, 18 % i 6 %. A més, els estudis mostren també que les nines, a partir dels 6 anys, comencen a considerar-se menys intel·ligents que els seus companys masculins.

En total, més de 40 científiques de diferents àmbits de coneixement explicaran a les aules de més de 40 centres educatius de les Illes Balears la seva experiència personal, per tal de fer visible la seva tasca, i combatre així estereotips i biaixos culturals que poden donar lloc a actituds negatives envers la ciència, amb l’objectiu de contribuir a lluitar contra la desigualtat de gènere en el camp de la ciència i la tecnologia. Una trentena de centres educatius mallorquins s’han inscrit per participar en aquesta iniciativa, entre ells: l’IES Mossèn Alcover a Manacor, l’IES Ramon Llull a Palma, l’IES Baltasar Porcel a Andratx, o el CEIP Llorenç Riber de Campanet, entre d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.