Setmanari d'informació local - 138 anys

Obert el termini per a la matriculació dels cursos d’educació secundària per a adults

18199

La Conselleria d'Educació i Universitat manté obert fins a aquest divendres, 16 de febrer, el termini de matriculació per al segon quadrimestre dels cursos d'educació secundària (ESPA) de persones adultes de les Balears. Es tracta d'uns estudis a l'alça, que en el primer quadrimestre d'aquest curs 2017-2018, juntament amb la resta d'oferta formativa que s'imparteix en aquests centres, registraren uns 13.000 matriculats, segons informa el Govern.

Del total d'alumnes del primer període, 2.647 es matricularen en cursos d'educació secundària para persones adultes (ESPA), 1.062 en ensenyaments inicials i la resta, 8.810, en altres formacions impartides en aquests centres. Els CEPA permeten oferir a la població adulta processos de formació oberts i flexibles, que serveixen per adquirir, completar o ampliar la formació bàsica i l'adquisició de competències professionals. També possibiliten aconseguir titulacions acadèmiques, la qual cosa garanteix l'accés a estudis superiors o la inserció al mercat laboral.

Requisits, calendari i oferta formativa curs 2017-2018
Els impresos de sol·licitud es podran trobar als centres d'educació de persones adultes (CEPA) i la matriculació es farà als mateixos centres al calendari establert. Quant a l'oferta formativa, la xarxa dels 18 CEPA de les Balears ofereix educació secundària para persones adultes (ESPA), ensenyaments inicials, preparacions de proves d'accés de cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, preparació d'accés a la UIB para majors de 25 anys i preparació de proves lliures d'ESO.

També es pot trobar oferta formativa d'idiomes (preparació per a les proves de català, castellà per a estrangers, anglès, alemany i rus) i cursos d'informàtica, entre altresA més, la gran majoria dels CEPA de les Balears duen a terme les proves de competències clau de matemàtiques, llengua catalana, llengua castellana i llengua estrangera (anglès) amb l'objectiu de facilitar l'accés als certificats de professionalitat de nivell 2 i de nivell 3.

Actuacions per impulsar l'aprenentatge permanent
L'aprenentatge permanent de persones adultes s'ha de considerar una inversió productiva, considerant els beneficis per a l'individu, la comunitat i la societat en general, segons assenyala la Conselleria sobre aquest tema.

Així, s'ha de valorar l'aprenentatge al llarg de la vida com una eina fonamental per a l'ocupació, la inclusió social i la igualtat d'oportunitats. D'una banda, permet el retorn al sistema educatiu de les persones que ho han abandonat prematurament i, de l'altra, per a moltes persones adultes representa l'única oportunitat d'accés a la formació, l'adquisició o l'actualització de competències i coneixements bàsics imprescindibles.

En l'actualitat a les Illes hi ha un total de 18 centres d'educació de persones adultes: 14 a Mallorca, 2 a Menorca i 2 a Eivissa. A més, per descentralitzar l'oferta d'adults, s'han anat habilitant 31 aules en diferents punts de les Illes que són extensions dels CEP de cada zona gràcies a la col·laboració de molts ajuntaments.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.